Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Valjda neće trebati

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija: Hrvatska nositelj?

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Euro 2016., u kojem bi se mogla naći i Hrvatska, bit će održan 18. listopada u 11.15 sati u Nyonu, objavila je u petak Uefa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će u subotu, 10. listopada, pred praznim makisimirskim stadionom igrati protiv Bugarske, a tri dana kasnije gostuje kod Malte. "Vatrenima" su potrebne pobjede u obje utakmice, te povoljan rezultat iz Rima gdje Italija u posljednjem kolu dočekuje Norvešku. Ako u tom dvoboju Italija osvoji barem bod, Hrvatska će preskočiti drugoplasiranu Norvešku, te će izravno na EP.

U najgorem slučaju čekaju nas dodatne kvalifikacije. Hrvatska bi u dodatnim kvalifikacijama, u kojima će sudjelovati osam reprezentacija, mogla biti nositelj. Nositelji se određuju pre Uefinom koeficjentu, a Hrvatska je trenutno na 14. mjestu. Od reprezentacija koje bi mogle u dodatne kvalifikacije, ispred nas su Nizozemska (8. mjesto), Ukrajina (9), Rusija (11) i Švicarska (12). Nizozemska je trenutno četvrta u svojoj skupini, dva boda iza Turske, i mogla bi ostati na tom mjestu, što znači da ne bi išla na Euro. Rusija i Švicarska su druge u svojim skupinama i imaju velike šanse zadržati ta mjesta, te se izravno plasirati na EP, što znači da bi uz Ukrajinu mogli biti među četiri nositelja.

Prve utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se između 12. i 14. studenoga, a uzvrati između 15. i 17. studenoga.

Na EP će se izravno plasirati dvije najbolje momčadi iz svake od devet skupina, te nabolja trećeplasirana reprezentacija, dok će ostalih osam trećeplasiranih momčadi ići u dodatne kvalifikacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider