Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''savjetnik'' zaprijetio

Mamić poručio Rijeci i Hajduku: ''Ovo ste sad vidjeli i nikad više''

Nakon izgubljenog finala Kupa Zdravko Mamić je zaprijetio Riječanima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je ove sezone ostao bez ičega. Niti jedan trofej u sezoni u kojoj je Hrvatska dočekala prekid dominacije duge 11 godina. Rijeka je uzela sve, prvo prvenstvo, a onda i Kup u velikoj 3:1 pobjedi u varaždinskom finalu.

Za razliku od prvog čovjeka HNS-a Davora Šukera, koji se nije pojavio na završnici prvenstva, U-17 Eura u Hrvatskoj te samom finalu Kupa kojeg je do ove godine sam promovirao, na stadionu Varteksa bio je Zdravko Mamić koji je potvrdio kako će Ivajlo Petev i sljedeće godine voditi Modre.

''Savjetnik svih savjetnika'' sipao je komplimente završnici sezone, ali je na kraju odaslao jasnu poruku.

''Ovo je bio festival nogometa, cijelo prvenstvo i završnica u kojoj se do zadnjeg kola nije znalo tko će biti prvak i tko će ispasti iz lige. Ovaj senzacionalan završetak u Varaždinu ne samo da daje nadu nego je i potvrda da je hrvatski nogomet nešto čudesno'', rekao je Mamić kojem se u Osijeku sudi zbog izvlačenja novca iz Dinama i utaje poreza.

Posljednji put Dinamo nije osvojio naslov prvaka još daleke 2005. godine.

''Bez obzira što sam prvi put nakon puno godina gledao gubitak i titule i Kupa, ponosan sam što sam dio ove nogometne obitelji, ali to ste sad vidjeli i nikad više. To ne umanjuje uspjeh Rijeke koja je potpuno zaslužila oba trofeja, tu nema nikakve mrlje. Bili su uvjerljivo bolji od nas'', rekao je nakon finala ''savjetnik'' i odaslao prijetnju svojim najvećim suparnicima.

''Rijeci i Hajduku poručujem da su to vidjeli sad i nikad više."

Nakon što je Mamić ispunio obećanje da će Dinamo deset godina u nizu biti prvak, prošle je godine najavio još deset godina vladavine. Rijeka je uspjela skinuti Mamićev Dinamo s trona, a je li to bila iznimka ili je moć najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa počela slabiti, vidjet ćemo sljedeće sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider