Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nije prkos ili inat'

Zdravko Mamić: Zakon o sportu za HNS je neprovediv

Zdravko Mamić osvrnuo se na novi Zakon o sportu kazavši da je ishitren, pun nejasnoća i nezakonitosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zdravko Mamić izjavio je u petak u Osijeku kako je novi Zakon o sportu ishitren, s puno nejasnoća i nezakonitosti, a "za obitelj HNS-a neprovediv".

Nakon potpisivanja ugovora o prijenosu vlasništva nad NK Osijekom novim vlasnicima Lorincu Meszarosu i Ivanu Meštroviću, Mamić je na upite novinara komentirajući novi Zakon o sportu kazao kako su pravnici HNS-a izvijestili da se radi o potpuno ishitreno donesenom zakonu, koji ima puno nejasnoća i nezakonitosti, zbog čega je Zakon upućen na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu, dodavši da je taj zakon "za obitelj HNS-a jednostavno neprovediv".

"Ne radi se o nikakvom prkosu ili inatu, nego je pravničkim rječnikom neprovediv. Predlagač zakona je u svojoj brzini napravio potpuno promašenu temu", kazao je Mamić.

Ocijenio je kako je umjesto rasprava o tome je li neki članak zakona nekome odgovara ili ne, važnije napraviti dobar zakon o sportu, kako bi se djeca i hrvatske škole okrenule tjelesnom odgoju i igri te pokrenula izgradnja bolje infrastrukture, kako bi djeca što više vremena provodila u sportu te tako bila zdravija i kreativnija.

"Umjesto članaka kojim će se eliminirati Mamića ili nekog drugog ili poboljšati privilegije i poziciju nekog kluba ili saveza treba nam novi, dobar zakon o sportu te novac s kojim će se poboljšavati infrastruktura i uvjeti, u kojima će se naša djeca razvijati", poručio je Mamić.

Nastavi čitati