Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamić podnio ostavku!

Zdravko Mamić – od početka do savjetnika Dinama

Zdravko Mamić od danas više nije izvršni predsjednik Dinama!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zdravko Mamić je postao član Izvršnog odbora Dinama 2000. godine, a tri godine poslije imenovan je izvršnim dopredsjednikom Dinama i od tada počinje njegova era vladavine u Dinamu, ali i hrvatskom nogometu.

Paralelno s time Mamić je svoje poslove vodio preko 'Mamić Sport Agency', agencije koja je osnovana 2000., a koja je ugašena šest godina kasnije. Poslije je osnovao agenciju ASA International, s kojom pravno-formalno nema ništa, ali ima njegov sin Mario Mamić. Preko te agencije u inozemstvo su prodani mnogi hrvatski nogometaši poput Modrića, Lovrena, Vukojevića i drugih.

Kasnije se Mamić zbog doživotnih ugovora našao na sudu s Eduardom da Silvom, koji mu je osporavao da se radi o lihvarskom ugovoru. No, sud je presudio u korist Mamića i naredio Eduardu da mu mora isplatiti zaostatke koji su nastali prilikom prestanka plaćanja postotka iz ugovora.

Međutim, to nije ništa naspram onog s kime se sve sukobio Zdravko Mamić. Zbog menadžerske agencije ušao je u rat s navijačima Dinama BBB-ima, ali i novinarima koje je na brojnim tiskovnim konferencijama verbalno napadao i omalovažavao.

Završio je i u svađi s Ćirom Blaževićem, koji mu je 1982. bio vjenčani kum u prvom braku, a s kojim se zatekao u klubu i 1992. godine, a uspio se posvađati i s bratom Zoranom u posljednjoj utakmici prošle sezone, kada je predmet sukoba bio ulazak u igru Ognjena Vukojevića. Bio je u sukobu i s ministrom Željkom Jovanovićem, a zbog verbalnih napada na ministra vodio se sudski spor i prijetila mu je kaznena odgovornost, ali ga je sud opet oslobodio.

Slično je bilo i 2013. godine, kada je na Maksimiru trebala biti slavljenička atmosfera zbog otvaranja hotela za igrače podno južne tribine. No, otvaranje su zasjenile izjave Zdravka Mamića koji je u naletu bijesa vulgarno izvrijeđao reportera Nove TV Vladu Bobana.

Afere su se počele nizati jedan za drugom, a Mamić i njegova obitelj našli su se na udaru USKOK-a i PNUSKOK-a. 2. srpnja 2015. godine oko osam sati ujutro, dok su braća Mamić bila na pripremama Dinama u Sloveniji, policija im je pretražila kuće. Teretila ih je zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave.

Zdravka Mamića smatraju gospodarom hrvatskog nogometa koji ne drma samo Dinamo, nego cijelim HNL-om, HNS-om, sudačkom organizacijom i reprezentacijom.

Je li povlačenje Zdravka Mamića s funkcije izvšnog predsjednika njegov odlazak iz Dinama?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider