Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrat će Rakitić...

Zbog kontroverzne odluke FIFA uništava finale Lige prvaka?

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) donijela je kontroverznu odluku koja bi mogla uvelike naštetiti kvalitetu finala Lige prvaka, pogotovo ukoliko u njemu zaigra Barcelona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA je donijela odluku da se svi reprezentativci koji budu pozvani od strane svojih nacionalnih saveza za nastup na južnoameričkom kontinentalnom prvenstvu, Copa Americi, moraju odazvati do 29. svibnja 2015. godine, odnosno osam dana prije nego li je na rasporedu finale Lige prvaka!

Copa America započinje 11. lipnja 2015. godine u Čileu i završava 4. srpnja. Finale Lige prvaka igra se 6. lipnja, kasnije nego ranijih godina.

Kada bi Barcelona ušla u veliki finale u njemu ne bi mogli nastupiti Lionel Messi, Javier Mascherano, Neymar, Dani Alves, Claudio Bravo i Luis Suarez (ukoliko mu se ukine suspenzija)! Sve redom prvotimci kod trenera Luisa Enriquea.

U problemima bi bio i PSG, koji bi ostao bez Thiaga Silve, Davida Luiza, Maxwella, Javiera Pastorea, Ezequiela Lavezzija, Lucasa Moure i Edinsona Cavanija.

Bayern bi ostao bez Dante, Rafinhe i Claudia Pizarra, a Real Madrid bez Jamesa Rodrigueza, Marcela i Lucasa Silve. Najveći broj igrača definitivno bi izgubio Porto, koji bi pak ostao bez sedmorice igrača iz prve postave, odnosno sveukupno 11 igrača iz prve momčadi!

Za vjerovati je da će Europska nogometna organizacija (UEFA) pritisnuti FIFA-u i da će tražiti da se omogući Južnoamerikancima koji izbore finale Lige prvaka da u njemu i nastupe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider