Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalna dominacija

Zapanjujući podaci i dokaz da je Primera najbolja: Europi prijeti 'okupacija'!

Španjolska ima aktualnog prvaka Europe (Barcelona) i osvajača Europske lige (Sevilla), a sada je dobila i petog predstavnika u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je Primera prva je liga koja će u jednoj sezoni Lige prvaka imati pet predstavnika. Nakon Barcelone, Real Madrida, Atletica i Seville, sinoć je nastup u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu izborila i Valencia izbacivši u „play-offu“ Monaco.

Španjolska ima aktualnog prvaka Europe (Barcelona) i osvajača Europske lige (Sevilla), a sada je dobila i petog predstavnika u Ligi prvaka. Još jedan dokaz da je Primera najbolja liga Europe i svijeta. Čast engleskoj elitnoj ligi i novcu koji se vrti u Premiershipu, ali gotovo svi ključni pokazatelji govore da je Primera najbolja. Matematika je neumoljiva, Uefini koeficijenti sve govore.

Pet predstavnika u Ligi pravka

Jedina argumentirana i provjerljiva usporedba klubova i liga moguća je kroz Uefina natjecanja, a tu je Primera nedodirljiva posljednjih godina i suvereno drži čelnu poziciju na Uefinoj ljestvici. Dok engleski klubovi ne mogu ni do četvrtfinala Lige prvaka ili Europske lige, Primera je prošle sezone imala čak četiri kluba u polufinalima - Barcelona i Real u Ligi prvaka, Sevilla i Valencia u Europskoj ligi. Budući da je uvedeno pravilo da osvajač Europske lige ostvaruje izravan nastup u Ligi prvaka, Španjolcima se otvorila mogućnost da imaju pet predstavnika.

Zapanjujući podatak

Kako stvari stoje, Primera bi i u ovoj sezoni mogla pokoriti Ligu prvaka. Barcelona i Real opet su glavni favoriti, Atletico je već dokazao da može daleko, Sevilla je sasvim solidna, a Valencia se pod patronatom singapurskog milijardera Petera Lima opasno pojačala.

Gotovo je nevjerojatan podatak da je Primera pet sezona zaredom imala po dva predstavnika u polufinalu Lige prvaka. Hoće li ove sezone imati tri ili možda čak četiri? Ako se ždrijeb posloži, sve je moguće. Španjolski klubovi su u dvobojima s ostatkom Europe već pokazali koliko su dominantni, rezultatima ali i igrom. Dominacijama u svakom pogledu. Protiv Barce i Reala otvorenom igrom može se suprotstaviti samo Bayern. Svi ostali osuđeni su na „autobus ispred vrata“ i paljenje svijeća ispod svojih najsvetijih relikvija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider