Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastični duo

Zapanjujući podaci: 'Bezgrešni' Modrić i Kroos bolji od Barcinih zvijezda

Analitičari Marce u taktičkoj analizi predstojećeg derbija mišljenja su da je Realova prednost u odnosu na Barcelonu vezni red, odnosno duo Toni Kroos – Luka Modrić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toni Kroos karika je koja je nedostajala Realu“, uoči „el clasica“ ističe Zinedine Zidane, bišva zvijezda Real Madrida i glavni kandidat za budućeg trenera Reala. Velikom Francuzu njemački je veznjak očito jedan od ljubimaca u trenutačnoj momčadi Reala. Bayern je prilično iznenađujuće prepustio svojeg talentiranog veznjaka Realu u ljeto 2014.

Xavi objasnio zašto je Messi bolji od Pelea i Maradone (uz pomoć Ronalda)

Perez već pripremio zamjenu za Beniteza: Stiže Realov Guardiola!

Cijeli Madrid traži ulaznicu: Evo za koliko najjeftinije možete na 'el clasico'

„Ciljano smo ga doveli, pokrio je dio terena na kojem smo imali najviše problema. Mi ga u Madridu obožavamo“, nastavlja s tepanjem Nijemcu Zidane u intervjuu za Bild.

„On je idealan igrač za Real. Nadamo se da će dugo ostati u Madridu. Znali smo da će mu trebati vremena da se prilagodi ovdašnjem stilu igru. Za Španjolce je važna ljepota igre, posebice za navijače Reala. Kroos se dobro prilagodio, toliko dobro da se jedva primjećuje da je zapravo Nijemac“, šali se Zidane, koji trenutačno vodi drugu momčad Reala Castillu, a u budućnosti će gotovo sigurno preuzeti prvu momčad. Tko zna, možda već nakon „el clasica“. Ako Real pretrpi poraz, Rafael Benitez teško će „preživjeti“ dalje od zime.

Analitičari Marce u taktičkoj analizi predstojećeg "el clasica" mišljenja su da je Realova prednost u odnosu na Barcelonu vezni red, odnosno duo Toni KroosLuka Modrić. Kao i uvijek, tko dobije bitku u sredini terena, bit će bliži pobjedi, a Real ima razloga za optimizam.

Njemački i hrvatski veznjak prednjače u ligi u točnoj predaji lopte. Imaju zapanjujuću statistiku. U prosjeku imaju čak 92.33 posto točnih pasova, Kroos 92.59, a Modrić 92.07. Po tome su bolji od dvojice udarnih veznjaka Barcelone, Sergija Busquetsa i Andresa Inieste, koji imaju 89.94 točnih dodavanja u prosjeku. Real je u ovoj statističkoj rubrici bolji i kada se uzme prosjek čitave momčadi - 87.5 naprama 86 posto.

Kroos je drugi po broju točnih dodavanja, ima ih ukupno 700, a Modrić 615. Kod Barcelone prvi je Busquets s 599, pa dolaze Rakitić s 494, Sergio Robert s 403 i Iniesta s 325.

Realov vezni duo bolji je i kada je riječ samo o dodavanjima u protivničkoj polovici. Kroos je zabilježio 90.93 posto točnih ofenzivnih pasova, a Modrić 90.44. Kod Barcelone Busquet ima postotak 87.06, a Iniesta 84.19. Dakle, Kroos i Modrić su bolji za otprilike pet posto, što nije zanemariv podatak. Bolji su i u najvažnijoj rubrici poslije postignutih golova – asistencijama. Kroos ih ima tri, Modrić jednu, a Busquets i Iniesta zajedno tek jednu.

Uz Modrića i Kroosa još pet igrača Reala ima postotak točnih dodavanja preko 90 posto: Varane, Pepe, Nacho, Marcos Llorente i Borja Mayora, a u Barceloni samo Javier Mascherano i Thomas Vermaelen.

Zaključak je da se Madriđani točnije dodaju od Katalonaca, ali Barcelona stiže na Santiago Bernabeu s tri boda prednosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider