Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A pobjednika - nema...

Zanimljivi kriteriji Davora Šukera: Ping-pong s ministrom i dalje traje

Hrvatska nogometna liga je i nakon kraja jesenskog dijela u prvom planu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je kažnjen nakon sastanka na koji nije došao HNS, reakcije ne jenjavaju, a odgovornost zašto sve zaraćene strane nisu sjele za stol prebacuje se na relaciji ministarstvo - HNS.

Ono što je sigurno, za istim stolom kako je prethodno dogovoreno, nisu sjedili HNS, Ministarstvo i Hajduk. Zašto? I predsjednik Saveza Davor Šuker i ministar Vedran Mornar imaju svoj pogled.

"Pa pitajte tko je sazvao taj sastanak, znači Ministarstvo je sazvalo, i to pitanje uputite ministru Mornaru", kaže Šuker.

"Pa meni je teško objasniti zašto ljudi nisu bili možda najbolje pitati njih", odgovorio mu je Mornar.

Još nemamo pobjednika u ping pong meču Šuker - Mornar. Šuker komentiranje kazni Hajduku preusmjerava na Disciplinsku komisiju.

A kazne su razbjesnile i splitskog gradonačelnika koji je na sastanak u Zagreb jučer poslao svoje pomoćnike: "Mislim da je ovakva kazna samo dolijevanje ulja na vatru. Gospodin Šuker nije htio doći na sastanak zato što su samo dva predstavnika Grada poslana na sastanak a ne gradonačelnik. Mislim da je to s njegove strane nekorektno. Ja mislim da bi bilo najbolje da gospodin Šuker da ostavku i da na taj način otvori mogućnost komunikacije između Grada Splita, Hajduka i HNS-a", izjavio je Ivo Baldasar.

Ako je to točno, onda se radi o zanimljivim kriterijima. Jer, dok je Šuker bio na Tajlandu, a posao odrađivali njegovi suradnici, onda mu je to bilo u redu. A kad na sastanak ne dođe gradonačelnik nego njegov zamjenik, onda je Šuker uvrijeđen. Hajduk je očekivao kaznu i sprema žalbu, HNS je u svom svijetu a Mornar sprema novi pokušaj mirenja svih strana. Iz sadašnje perspektive i jučerašnjih izjava to izgleda pomalo utopistički.

"Zapravo je cijela ta družina iz HNS-a demaskirana, žele radikalizaciju odnosa, nereda i eskalaciju sukoba", smatra Ljubo Pavasović Visković, član Nadzornog odbora Hajduka.

Šukera to ne zabrinjava, HNS uoči božićnih dana vrti svoju poslanicu: "Nismo mi krivi što smo najbolji segment društva. Želim vam sretan Božić i sretnu novu godinu", poručio je Šuker.

I tako se sve vrti u krug...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider