Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zar opet?

Zakuhalo se na presici: Mourinho bacio "udicu" Baleu, Zidane mu odgovorio

Prva velika europska klupska utakmica ove sezone igra se večeras u Skoplju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Manchester United dovest će Garetha Balea iz Real Madrida ako mu se pruži prilika", rekao je trener engleskog kluba Jose Mourinho uoči utakmice europskog Superkupa protiv pobjednika Lige prvaka, koja se igra u Skoplju.

"Ne razmišljam o tome hoće li Bale igrati. Zaigra li, to znači da ga trener ima u planu i da on želi i dalje igrati u Real Madridu. No, ako nije u planu te ako je točno to što pišete, da je on na izlaznim vratima kako bi mogao doći drugi igrač, nastojat ću ga čekati i boriti se za njega", izjavio je Mourinho na konferenciji za medije u Skoplju.

"No, zaigra li sutra, bit će očito da ostaje u Madridu", dodao je Portugalac.

Mourinho vreba

Mourinho se posebno pozdravio s Baleom nakon prijateljske utakmice između Real Madrida i Manchester Uniteda igranoj u SAD-u prošli mjesec. Mediji su prenijeli kako ga je pozvao da dođe u Manchester.

"Bale je igrač Real Madrida", odgovorio je trener europskog prvaka Zinedine Zidane kada je došao red na njega da se pojavi pred novinarima.

"No, ono što me sada zanima jest sutrašnja utakmica. Ovdje smo on (Bale), ja, i ostali igrači kako bismo osvojili titulu", napomenuo je Zidane.

U Skoplju će odmjeriti snage osvajač Lige prvaka Real Madrid i osvajač Europske lige Manchester United. Španjolski novinari posljednjih dana analiziraju učinak 28-godišnjeg Garetha Balea koji je često bio ozlijeđen. On je došao u Madrid u ljeto 2013. za 101 milijun eura nakon što je istog ljeta klupu Real Madrida napustio Mourinho. Bale ima ugovor do ljeta 2022. godine.

"Svatko može dodati malo benzina na vatru"

"Mourinho će složiti svoju ekipu, a ja svoju. Svatko može dodati malo benzina na vatru, ali ništa se neće promijeniti", poručio je Zidane.

"Mi smo koncentrirani na utakmicu, to nam je bitno", dodao je.

Mourinho je pak poručio da je došao pobijediti.

"To je očito. No, očita je i razlika između pobjednika Lige prvaka i Europske lige. Europska liga je teška jer je puno putovanja, utakmica... Potreban je i motiv jer to nije najjače natjecanje. Najveća je kvaliteta u Ligi prvaka. no mi vjerujemo da možemo pobijediti", izjavio je Mourinho.

Ronaldo u kadru Reala

Ove dvije momčadi odigrale su 1:1 u prijateljskoj utakmici prošli mjesec. Tada nije igrao napadač Cristiano Ronaldo koji se prije nekoliko dana priključio momčadi.

"Puno se stvari dogodilo, puno je buke kao i uvijek, no on je miran", rekao je Zidane osvrnuvši se na ljetošnje glasine kako je Ronaldo spreman napustiti Madrid nezadovoljan odnosom kluba, novinara i porezne uprave prema njemu.

"Impresionira me što je fizički u istom stanju u kakvom je bio na dan finala u Cardiffu i prije dva mjeseca. To je ono što je meni bitno. To što je s nama znači puno. Ovdje je kako bi igrao. No, sutra ćemo vidjeti", zaključio je Zidane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider