Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS ga ne poštuje

VIDEO Žuri li se ministru Šustaru prije izbora izmijeniti Zakon o sportu?

Ni gotovo pola godine Predragu Šustaru nije bilo dovoljno da se uhvati u koštac sa Zakonom o sportu. Pa je to učinio kada je Vlada pala, a on postao - tehnički ministar. Pokrenuo je proceduru izmjena Zakona, tj. spornih članaka na koje je primjedbu imao Hrvatski nogometni savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zakon o sportu Predrag Šustar ignorirao je gotovo šest mjeseci. Tek kao tehnički ministar kreće u izmjene sporna dva članka. Izmjene idu na ruku HNS-u, smatra predlagatelj Zakona Srđan Gjurković.

"Vezano je za ustroj Hrvatskog nogometnog saveza što potpuno jasno pokazuje da svi ovi problemi postoje zbog politike ,vezanosti politike i nogometnog saveza, konkretno HDZ-a", ističe Gjurković.

HNS Zakon o sportu ionako ne poštuje, jer se, smatraju, na njih ni ne odnosi. A Zakon je, još prošlo ljeto, po hitnom postupku, donijela SDP-ova vlada.

"Ne može se tako važne stvari donositi bez javne rasprave i mislim da je tu najveća greška prethodnog saziva, da se s time žurilo da se išlo preko koljena", izjavio je Predrag Šustar prije nekoliko dana.

Žuri li se ministru izmijeniti Zakon prije izbora? Šustar uvjerava - radit će sve u sklopu svojih ovlasti.

"Ono što je u biti samog prijedloga mislim da nije loša varijanta, i nitko nema problema čak ni HNS, sami su rekli da nemaju uopće problema s primjenom tog Zakona. Ali neke odredbe nisu bile jasne i to ide u javnu raspravu."

'Huligani su u ložama, na tribinama i u ministarstvima'

Iz udruge Naš Hajduk uvjeravaju - ovime se pogoduje Hrvatskom nogometnom savezu.

"Jasno je eksplicitno navedeno želje koje su jednake željama HNS-a da se uklone dva sporna članka koja definiraju sastave skupština u HNS-u", naglašava Josip Tadinac iz udruge Naš Hajduk i dodaje:

"Uz huligane u ložama i huligane na tribinama sad imamo huligane u ministarstvima."

Iz resornog ministarstva kažu: u prvom koraku 15 dana će se raspravljati o pravnoj problematici spornih članka. Tek nakon toga, 30 dana javno će se raspravljati o prijedlogu nacrta izmjena zakona. Kao da izbori nisu u rujnu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider