Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači razočarani

Zajedno za Dinamo: Ovo je dokaz da država Mamiću gleda kroz prste!

Iz građanske inicijative Zajedno za Dinamo ogorčeni su na odluku Sportske inspekcije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ponovno je produljila rok za demokratizaciju GNK Dinamo, a ovaj put su učinili uz obrazloženje da se ni u iznova zadanom roku nije uspjela sastati Skupština GNK Dinamo.

Dinamovo obrazloženje koje je priložio uz zahtjev za novim rokom u kojem se Skupština mora sastati Sportska inspekcija je prihvatila, a to je naišlo na žestoku osudu građanske inicijative Zajedno za Dinamo čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Iako je Sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta još 26. lipnja naložila GNK Dinamo da nakon dugog niza godina kršenja zakona napokon počne poštivati prava članova kluba da demokratski biraju kao i da budu informirani o stanju u vlastitoj udruzi, ista institucija na krajnje benevolentan način, i to već drugi puta, dopušta upravi kluba da i dalje ne poštuje naša članska prava.

Obrazloženje koje je GNK Dinamo dao, a Sportska inspekcija bez puno propitkivanja prihvatila, ispod je čak i mizerne razine funkcioniranja naše države. Naime, nelegalna uprava kluba ustvrdila je kako u višemjesečnom periodu (prošlo produljenje roka trajalo je od 8. rujna do 30. studenog), nije bila u stanju održati skupštinu kluba na kojoj bi prihvatili promjene koje im je naložila Sportska inspekcija.

Navodno su to pokušali 24. studenog, ali nisu uspjeli okupiti kvorum te su zatražili novo produljenje koje im je i odobreno. Kako je moguće da se u više mjeseci ne može okupiti barem pola od 80 skupštinara (do sada su se uvijek okupljali orno i na vrijeme), a još manje kako neka institucija koja bi trebala štititi zakonitost u to može povjerovati, nije nam jasno. Dodajmo tome i činjenicu da su to novo produljenje roka iz GNK zatražili četiri dana ranije nego što je ta skupština navodno trebala biti održana i dobit ćemo totalno ismijavanje pravne države. Očito uz nečiji blagoslov.

Kao članovi kluba, građani ovog grada i države, smatramo da je ovo krajnji dokaz da su gotovo sve državne institucije u sprezi s nogometnom mafijom, da je priča o 'čišćenju močvare' obična farsa te da kompletna politička elita nema ni volje ni interesa rasčistiti stanje u našem klubu, uvesti zakonitost i omogućiti nama kao članovima da sudjelujemo u njegovom radu.

Bit ćete na vrijeme obaviješteni o našim daljnjim koracima.

Građanska inicijativa zajedno za Dinamo"
, stoji u priopćenju ZZD-a.

Nastavi čitati