Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velike mjere osiguranja

Zagrebački savez stao uz Šukera, ali dva kluba nisu mu dala podršku

Nova TV pratila je Skupštinu Zagrebačkog nogometnog saveza koji se opredijelio po pitanju bitke za predsjednika HNS-a.

Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Davor Šuker i službeno će biti kandidat Zagrebačkog nogometnog saveza za novi mandat na čelu Hrvatskog nogometnog saveza.

Reporter Nove TV Saša Lugonjić pratio je Skupštinu ZNS-a koja je održana uz velike mjere osiguranja.

Nikakve neizvjesnosti nije bilo, Davor Šuker je uvjerljivo dobio podršku ZNS-a koji ga je predložio kao svog kandidata za svog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Od 50 delegata koji su glasali 46 je bilo za Davora Šukera, dva su bila protiv i dva su bila suzdržana. Ta dva koji su bili protiv su bili glasovi prvoligaša Rudeša i niželigaša Zagreb 041.

"Ponosan sam"

Zagreb je kao Šukerova baza stao iza njega i predložio ga kao kandidata. Sada treba dobiti još osam županijskih potpora da bi kandidatura bila pravovaljana ili ukupno 13 da bi bio jedini kandidat jer minimalno devet ih morate imati da biste se uopće mogli kandidirati.

"Ono što je najvažnije, to je ta prva stepenica koju baza, tj. moja zagrebačka županijska skupština mi je dala, i zbog tog sam ponosan. Prije svega i zbog ovih prijašnjih mandata i zbog ovog novog", izjavio je Šuker.

Davor Šuker nije želio komentirati kandidaturu svog protukandidata Darija Šimića. Rekao je tek da svom bivšem suigraču želi sve najbolje te da nema ni želje ni potrebe kandidirati njegovu kandidaturu.

Što se tiče ove utrke za predsjednika, nakon što je dobio podršku, Šuker treba još osam da bi mu kandidatura bila valjana. Pet županijskih nogometnih saveza već mu je dalo podršku - Slavonski Brod, Osijek, Požega, Šibenik i Bjelovar. Sad ta potpora treba biti potvrđena što je stvar formalnosti i Davor Šuker je na šest županijskih središta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider