Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prve reakcije

'Imam čudan osjećaj da će Infantino skinuti masku i da ćemo otkriti da se radi o Blatteru'

U prvim reakcijama mnogi uglednici iz svijeta nogometa izrazili su zadovoljstvo što je Gianni Infantino izabran za predsjednika Fife, a jedino je Gary Lineker upitao što se krije ispod maske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za novog predsjednika Fife izabran je Švicarac Gianni Infantino.

"Djeluje mi kao pošten čovjek, ali trebat će mu velika metla", oglasio se putem Twittera bivši engleski reprezentativc Gary Lineker. No, nije odolio da to začini sarkaznom. "Imam čudan osjećaj da će Infantino skinuti masku i da ćemo otkriti da se ustvari radi o Seppu Blatteru", dodao je.

Privremeni predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Rainer Koch ističe da je svima laknulo nakon pobjede Infantina, te da će s njim europski nogomet i dalje imati veliki utjecaj u svijetu.

"Infantino je odradio dobar posao u Uefi i oko sebe je okupio dobar tim. Vjerujem da će kao predsjednik Fife uspjeti napraviti ono što je uspio u Uefi", izjavio je David Gill, član IO Engleskog nogometnog saveza.

Novežanka Karen Espelund, članica izvršnog odbora Fife, misli da je Infantino čovjek visokog integriteta. "Trebao nam je vođa sa kredibilitetom, pošten čovjek. Čitava Europa je stala iza njega. Sretna sam i zbog usvojenih reformi. Bio je ovo odličan dan za Fifu", rekla je Karen Espelund.

Član izvršnog odbora Fife Belgijanac Michel D'Hooghe istaknuo je da po prvi puta nakon dugo vremena ima osjećaj sreće kad je u pitanju Fifa: "Infantino je mlad i dinamičan čovjek koji napravio odličan posao u Uefi. On je savršen izbor da vodi Fifu".

I ruski ministar sporta Vitalij Mutko zadovoljan je izborom Infantina. "Imao je našu podršku od početka jer svjetski nogomet treba pragmatičnu osobu. Nadam se da će biti ostvareno sve što je planirano", poručio je Mutko.

Luis Figo, bivši portugalski nogometaš koji je najavio pa odustao od kandidature na prošlim izborima, poručio je je putem Twittera: "Čestitam Gianni. Napokon su stigle promjene i vrijeme je za novu eru Fife".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider