Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvat na prekretnici

Zadnja šansa za Halilovića: Karijera na kocki, čeka ga sudbinska odluka

Sudbina mladog hrvatskog nogometaša Alena Halilovića u redovima Barcelone bit će poznata nakon priprema katalonskog kluba u Sjevernoj Americi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alen Halilović otputovao je s Barcelonom na turneju po SAD-u s jasnim ciljem: uvjeriti Luisa Enriquea da je materijal za prvu momčad Barcelone. Katalonski mediji tvrde da bez obzira što u Halilovićevu ugovoru s Barcelonom stoji da će s vremenom biti priključen prvoj momčadi, ne znači da će Enrique to automatski prihvatiti.

Stoga je, piše El Mundo Deportivo, u opticaju ideja posudbe u neki drugi klub ili manje vjerojatno priključivanje B momčadi Barceloni. Halilović vidi svoju šansu u tome što najnovija pojačanja Arda Turan i Aleix Vidal ne mogu zaigrati za prvu momčad Barcelone do siječnja iduće godine zbog dobro poznate UEFA-ine kazne.
Mladi hrvatski nogometaš pokušat će se nametnuti Enriqueu na sjevernoameričkoj turneji. Ako ne uspije, najvjerojatnije će na posudbu u neki drugi klub Primere. Sevilla je već duže vrijeme u opticaju. Međutim, prema riječima Monchija, sportskog direktora andalužanskog kluba, čini se da to nije posve izgledna opcija.

„Halilović je igrač ogromne kvalitete i bit će važan u budućnosti, ali na mjestima gdje bi mogao igrati, dobro smo pokriveni, tako da se tu ne trebamo pojačavati. Barcelona i Real dobro su tržište, tu nema sumnje, ali prvo moramo razmisliti o našim unutrašnjim rezervama, a onda se okrenuti tržištu“, izjavio je Monchi na današnjoj press-konferenciji.

Ako Monchi promijeni mišljenje, karijera Ivana Rakitića trebala bi biti Halilovićeva nit vodilja. El Mundo Deportivo navodi kako je Rakitić već obavio duži razgovor sa svojim mladim sunarodnjakom pokušavajući ga uvjeriti kako bi Sevilla bila idealan izbor za njegov daljnji razvoj. I zbog stila igre, ali i zbog ambicija kluba. Sevilla će ove sezone igrati u Ligi prvaka, što je prilično motivirajuća stvar za svakog nogometaša, posebice ako se radi o 19-godišnjaku kao što je Halilović.

Međutim, ostaje pitanje bi li Halilović imao dovoljno prostora i minuta u Sevilli? Jer, Sevilla je ipak prilično jaka momčad, dobro pokrivena u ofenzivnom dijelu. Možda je bolje upitati bi li Halilović bio zadovoljan onim što bi dobio u Sevilli? Logično je da bi očekivao jako puno, no pitanje je kako bi razmišljao trener Seville Unai Emery?

Možda je za Halilovića bolje da ode u nešto manji klub u kojem bi igrao gotovo svaku utakmicu i nesmetano se razvijao. Mladim je igračima teško se dokazati u klubovima koji imaju velike rezultatske aspiracije. Sevilla nije Barcelona, ali svakako puca na jednu od prve četiri pozicije u Primeri i želi otići što dalje u Ligi prvaka. U takvoj momčadi nema puno mjesta ni prostora za razvoj i čekanje mladih igrača da sazriju. Traži se igra i rezultat odmah i sad. Halilović je samouvjeren, da nije takav ne bi ni stigao do Barcelone i hrvatske reprezentacije, no u ovom trenutku teško je reći bi li odmah uspio u Sevilli? Riskantan je to potez. Možda nije pretjerano reći da mu je na kocki karijera, barem ona koja mu se predviđala.

Ako se ne bi uspio nametnuti u Barceloni ili Sevilli, izgubio bi još jednu sezonu, što bi opasno moglo ugroziti njegovu karijeru. Kada tako mlad igrač ne igra koliko bi trebao u toj dobi, može se svašta dogoditi. U svakom slučaju, Halilović je na prekretnici, morat će dobro razmisliti. Pred njim je možda i sudbinska odluka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider