Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U čak 48 puta

Za rubriku "vjerovali ili ne": Niz Liverpoolova asa traje nevjerojatnih 16 godina

Redsi su odlično otvorili novu sezonu Premierlige i imaju maksimalnih šest bodova nakon dva kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je i drugom kolu nove sezone Premierlige osvojio sva tri boda. Redsi su na gostovanju s 2:0 svladali Crystal Palace, a put prema trijumfu otvorio im je James Milner pogotkom iz jedanasterca u 45. minuti (Sadio Mane je u finišu utakmice potvrdio pobjedu).

Tim golom Milner je produžio neobičan rekord koji traje čak 16 godina. Svaki put kad bi se on upisao među strijelce njegova momčad ne bi izgubila utakmicu.

Taj niz je započeo u prosincu 2002. dok je bio član Leedsa. Milner je u tom razdoblju za različite klubove za koje je igrao zabio 49 golova u 48 utakmica i niti jednom nije izgubio. Ukupno je upisao 38 pobjeda i 10 neodlučenih rezultata.

Osim Leedsa, igrao je i za Newcastle, Aston Villu, Manchester City i Liverpool.

Milner je ukupno u elitnom razredu engleskog nogometa odigrao 487 utakmica. Prvi pogodak je postigao u prosincu 2002. u pobjedi Leeds Uniteda protiv Sunderlanda (2:1) kada je imao 16 godina i 356 dana. Milner je i drugi najmlađi strijelac u povijesti Premierlige.

Rekord još uvijek drži napadač Evertona James Vaughan koji je 2005. postigao pogodak sa 16 godina i 270 dana.

"Osjećam se jako dobro. Znam da neću igrati svaku utakmicu, ali maksimalno ću se truditi. Tijelo me za sada sluša", kazao je 32-godišnji all-rounder koji je u eri Jurgena Kloppa u dresu Liverpoola igrao na beku, u vezi, na krilu...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider