Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbilja je bio sjajan

Odabir koji (ne)iznenađuje: Evo tko je najbolji za igrače Leicestera

Šampionsko raspoloženje vlada u Leicesteru, klubu koji je ove sezone oduševio cijeli svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači novog engleskog prvaka Leicestera su proglasili Riyada Mahreza najboljim igračem Lisica, dok su francuskog veznjaka N'Goloa Kantea najboljim proglasili njegovi suigrači.

Mahrez je zabio 17 golova u Premierligi i upisao 11 asistencija, pomogavši tako Leicesteru da dođe do svog prvog naslova engleskog prvaka.

On je odabrao pobjedu kod kuće od 3:2 nad Aston Villom u rujnu i pobjedu iz veljače od 3:1 u gostima nad Manchester Cityjem za svoje dvije najdraže utakmice.

"To je dobar osjećaj", kazao je 25-godišnji Alžirac.

"Dobar je osjećaj kada te izaberu navijači. Jako sam sretan. Znamo da smo učinili nešto ludo, nešto nevjerojatno", rekao je Mahrez, koji je u Leicester došao iz francuskog drugoligaša Le Havrea 2014. godine.

Leicesterov najbolji strijelac Jamie Vardy, koji je proglašen najboljim igračem sezone u izboru Udruženja nogometnih novinara početkom ovog mjeseca, dobio je nagradu za najljepši gol sezone kojeg je zabio s velike udaljenosti u pobjedi na domaćem terenu od 2:0 nad Liverpoolom u veljači.

Što se tiče Kantea, i on je imao fenomenalnu sezonu u kojoj je bio najbolji defenzivni vezni na Otoku. Igrač nevjerojatnog radijusa kretanja koji odlično razbija protivničke napade s Dannyjem Drinkwaterom tvorio je neprobojan tandem ispred obrambenog reda Lisica. Njegovi suigrači znali su cijeniti doprinos kojeg je francuski reprezentativac dao u povijesnom osvajanju naslova prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider