Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Novo kolo

Za Engleze nema predaha: Everton se s Ancelottijem diže, Aston Villa potopljena

Blagdanski turbo-ritam u Premierligi se nastavlja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ludi tempo kojeg ima engleska Premierliga nastavljen je ove subote, prvim utakmicama 20. kola.

Svega 50-ak sati nakon što su bili u akciji na Boxing Day, klubove je čekala nova prvenstvena obveza.

Brighton & Hove Albion je 2:0 na svom terenu svladao Bournemouth. U 3. minuti domaćine je u vodstvo doveo iranski veznjak Alireza Jahanbakhsh, a pobjedu je potvrdio Aaron Mooy (79).

Watford se preporodio s Pearsonom

Još uvjerljiviji domaći trijumf upisao je Watford koji je s 3:0 nadvisio Aston Villu. Engleski trener Nigel Pearson u sezoni 2014./2015. spasio je Leicester od ispadanja, a istu zadaću sada ima i na klupi Watforda, i zasad mu dobro ide. Watford je poveo golom Troyja Deeneyja u 42. minuti, a sa igračem manje zabio je još dva pogotka. U 67. minuti iz penala strijelac je opet bio Troy Deeney, a za konačnih 3:0 pogodio je Ismaila Sarr (71). Tako je Watford pod vodstvom Pearsona u četiri kola osvojio sedam bodova, dok je za Aston Villu to bio peti poraz u zadnjih šest kola.

Everton je i drugu utakmicu od dolaska trenera Carla Ancelottija upisao pobjedu. Kao gosti su s 2:1 pobijedili Newcastle i sada im situacija više nije tako teška kao kad je došao iskusni talijanski stručnjak. U Ancelottijevom debiju na klupi Evertona prije dva dana Dominic Calvert-Lewin je zabio za pobjedu 1:0 protiv Burnleyja, a u subotu je bio dvostruki strijelac, u 13. i 64. minuti

U preostalom poslijepodnevnom dvoboju Southampton i Crystal Palace su odigrali 1:1. Luka Milivojević je ubacio, a stoper James Tomkins glavom trese mrežu. Southampton je došao do izjednačenja u 74. minuti nakon katastrofalna greške gostujuće obrane, koju je u pogodak pretvorio Danny Ings.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider