Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nasljednik Raula

Xavi se u četvrtak službeno oprašta od Barcelone i ima 'pakleni' plan

Xavi Hernandez, slavni veznjak koji je Barcelonu predvodio do njezinih najvećih uspjeha u posljednjih deset godina, u četvrtak će održati posljednju konferenciju za medije na kojoj će objaviti svoj definitivni odlazak iz Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već je poznato da Xavi Hernandez na kraju sezone napušta Barcelonu. Legendarni veznjak već je prihvatio ponudu Al Sadda iz Katara, kluba u kojem je donedavno nastupao Raul Gonzalez, legenda Real Madrida. Raul je u međuvremenu prešao u New York Cosmos.

Xavi je, kako navodi španjolski AS, potpisao trogodišnji ugovor s katarskim klubom, koji mu jamči zaradu od trideset milijuna eura, deset milijuna po godini. Postoji i opcija produljenja ugovora za još jednu sezonu za isti iznos.

Osim što će igrati za Al Sadd, Xavi će istovremeno surađivati s nogometnom akademijom Aspire, koja pronalazi mlade lokalne talente ususret Svjetskom prvenstvu 2022. godine kojem je Katar organizator. Xavi će ujedno postati i ambasadorom tog turnira, koji već otprije promoviraju Raul i David Beckham.

Dugoročni je plan ovakav: Xavi će u narednim godinama raditi na dobivanju trenerskih licenci, a onda će od 2018. biti pomoćnik Pepu Guardioli, koji će navodno zasjesti na izborničku klupu Katara.

Sve je to još daleko od realizacije, no gdje ima dima ima i vatre...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider