Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uvertira u el clasico

Xavi razjario Portugalca: 'Messi je snažan i inteligentan. Ronaldo je samo snažan'

Krenula je tradicionalna uvertira u najveći nogometni okršaj današnjice - 'ell clasico'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šest dana ostalo je do najvećeg nogometnog dvoboja današnjice, 'el clasica' između Barcelone i Real Madrida na Nou Campu. Već tradicionalno otprilike tjedan dana ranije kreću najave za taj okršaj, a među njima ubrajamo provokacije i podbadanja s obje strane. Legenda Barcelone Xavi ispalila je prvi 'metak'.

"Messi je najbolji igrač svijeta. Da bi netko bio najbolji igrač svijeta mora posjedovati dva najvažnija elementa ove igre; Snagu i inteligenciju. Cristiano Ronaldo je u jako dobroj fizičkoj formi, ali samo Messi posjeduje oba elementa. Leo je najbolji", rekao je Xavi u razgovoru za The New Arab.

Španjolac je 17 godina igrao za prvu momčad Barcelone, te se prisjetio najboljih igrača protiv kojih je igrao u 'el clasicu'.

"Igrao sam protiv mnogo igrača, ali nikada neću zaboraviti Ronalda (brazilskog), Zidanea, Figa, Raula, Hierra, Roberta Carlosa i posljednjih godina Cristiana Ronalda te Mesuta Özila. Kada bih morao izdvojiti najbolje to bi bili Zidane i Brazilac Ronaldo", otkrio je Xavi i po drugi put 'piknuo' Ronalda.

Barcelona je u prvom 'el clasicu' sezone slavila u Madridu s uvjerljivih 4:0, a sada u svom 'dvorištu' dočekuju Zidaneovu družinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider