Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedino njega istaknuo

Kakvo priznanje za Luku: 'On je povezivao linije i znao što s loptom'

Pohvale na račun hrvatskog reprezentativca Luku Modrića pljušte sa svih strana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U razgovoru za Bein Sports španjolski nogometaš Xabi Alonso progovorio je o svom razdoblju iz Real Madrida gdje je posebno istaknuo Josea Mourinha, navijače i našeg Luku Modrića.

"Navijači Reala su vrlo zahtjevni. Ne hvale te često, ali kada zaslužiš dobiješ najbolje ovacije na svijetu", rekao je Xabi, koji je svojedobno bio jedan od miljenika kod navijača 'kraljeva'.

"Jose Mourinho je vrlo kompetitivan i uvijek je želio pobijediti. Tjerao bi igrače i posvađao se s ljudima iz kluba, ali je uvijek dobio ono što želi. Napravio je sve potrebne promjene da od nas napravi momčad koja će konkurirati za naslov prvaka", kaže Španjolac, koji odbrojava posljednje dana rada s drugim trenerskim velikanom Pepom Guardiolom.

"Nogometne filozofije Mourinha i Guardiole su jako različite. Ali postoji velika sličnost u njihovim osobnostima".

Jedan od igrača s kojima je u Realu tvorio vezni red bio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

"On je bio igrač kod kojeg je bila lopta i od kojeg je sve kretalo. On je povezivao linije Reala i znao je kako kreirati dalje napad", pohvalio je Alonso našeg igrača.

Alonso (34) je praktički na zalasku sjajne karijere u kojoj je osvojio gotovo sve. Uzeo je dvije Lige prvaka (po jednu s Liverpoolom i Realom), dva domaća prvenstva (Real i Bayern) i još nekoliko kupova i superkupova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider