Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I službeno potvrđeno

Brekalo potpisao za Wolfsburg, Dinamu (zasad) pet milijuna eura!

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša napustio je Maksimir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na svojoj službenoj stranici Wolfsburg je i službeno potvrdio da je njihov novi igrač Josip Brekalo!

Dinamo će na ime odštete dobiti pet milijuna eura odmah te po jedan milijun na kraju sezona 2016./2017. i 2017./2018., uz još tri potencijalna milijuna eura od budućeg Brekalova transfera iz Wolfsburga.

Brekalo je s Vukovima potpisao ugovor do 30. lipnja 2021. godine, a predstavljen je kao "vrlo brz igrač, posebno jak u situacijama jedan na jedan".

"Oduvijek mi je bio san zaigrati u Bundesligi. Wolfsburg je klub s velikom perspektivom u kojem mogu nastaviti svoj razvoj do najviše razine. Čelnici kluba su mi jasno pokazali način na koji žele raditi sa mnom i drago mi je da ću biti dio ovog velikog kluba u budućnosti", rekao je Brekalo koji je za Dinamo u seniorskoj konkurenciji odigrao svega 286 minuta u HNL-u te 110 u Kupu, gdje je u uzvratu polufinala postigao svoj jedini pogodak u dresu Modrih.

"Vrlo smo sretni što se Josip odlučio za Wolfsburg. On je vrlo talentiran igrač koji je još uvijek u ranoj fazi razvoja i ima veliku budućnost pred sobom", poručio je sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs.

Najbolje rješenje za sve

Brekalo, koji igra na poziciji krila, jedan je od najvećih talenata hrvatskog nogometa i ponajbolji igrač Dinamove generacije rođene 1998. Pažnju na sebe skrenuo je na Svjetskom prvenstvu U-17 u Čileu prošle godine, a s Modrima je imao ugovor koji je trajao do 30. lipnja 2017. Međutim, kako je taj ugovor potpisao kao maloljetnik, već 23. lipnja, kada navršava 18 godina, mogao je potpisati za bilo koga, a Dinamu bi pripala simbolična odšteta, tzv. naknada za razvoj u iznosu od nekoliko stotina tisuća eura.

Ovako je pronađeno najbolje rješenje za sve tri strane - nezadovoljnog igrača koji nije želio nastaviti karijeru u Dinamu, Wolfsburg koji je za relativno malo novca dobio iznimno talentiranog nogometaša te Dinamo koji se riješio Brekala i utržio milijune.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider