Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drama u engleskoj

VIDEO Bilić i West Ham uzeli bod kod Leicestera u ludoj, ludoj utakmici

Slaven Bilić nastavlja kreirati čudesa u svojoj prvoj sezoni u engleskoj Premierligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham Slavena Bilića uzeo je bod na King Power stadionu protiv lidera prvenstva Leicester Cityja. Momčad Claudia Ranierija vodila je do 84. minute 1:0, a onda su 'čekićari' u dvije preokrenuli rezultat. Pravda je u konačnici zadovoljena jer je Leicester City poravnao u petoj minuti sudačke nadoknade udarcem s bijele točke.

Ovim rezultatom Leicester je povećao prednost nad Tottenhamom na osam bodova, no Spursi imaju i utakmicu manje. U ponedjeljak ih očekuje gostovanje kod Stoke Citya.

Leicester je poveo golom Jameia Vardyja u 18. minuti. Kante je povukao brzu kontru uposlivši Vardyja koji je ušao u kaznerni prostor i zabio u desni kut suparničkog gola. Bio je to njegov 22. pogodak ove sezone čime se izjednačio na vrhu ljestvice najboljih strijelaca s napadačem Tottenhama Harryjem Kaneom.

Međutim, Vardy je u 56. minuti isključen zbog drugog žutog kartona što su gosti iskoristili i u posljednjih šest minuta okrenuli rezultat golovima Andrewa Carrolla (84-11m) i 'ljepoticom' Aarona Cresswella (86). Kada se već činilo kako će Bilićeva družina slaviti na King Power stadionu, Leicester je izjednačio iz kaznenog udarca kojeg je uspješno realizirao Leonardo Ulloa.

Treba naglasiti da je pravda zadovoljena, jer je nekoliko minuta ranije sudac propustio svirati kazneni udarac zbog prekršaja Ogbonne na Huthu.

U drugom dvoboju Liverpool je na gostovanju pobijedio Bournemouth 2-1. Strijelci za 'redse' bili su Roberto Firmino (41) i Daniel Sturridge (45+2), a poraz domaćina je ublažio Joshua King (90+4). Dejan Lovren nije nastupio za goste.

Na ljestvici vodi Leicester City sa 73 boda, drugi je Tottenham sa 65 bodova i utakmicom manje, dok je na trećoj poziciji Manchester City sa 60 bodova. Slijede Arsenal (59), Manchester United (569 i West Ham (53).

 

REZULTATI:

Leicester City - West Ham 2-2 (Vardy 18, Ulloa 90+5-11m / Carroll 84-11m, Cresswell 86)

Bournmouth - Liverpool 1-2 ( King 90+4 / Firmino 41, Sturridge 45+2)

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider