Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na Dududov 33. rođendan

Lijepa gesta Arsenala i Wengera: 'Znao sam da Eduardo ima nešto posebno'

Eduardo da Silva danas slavi 33. rođendan, a njegov bivši klub Arsenal je napravio lijepu gestu i čestitao mu na Twitteru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Arsene Wenger prisjetio se kako je doveo Eduarda iz Dinama.

''Odmah sam znao da ima nešto posebno. I njegov je život puno govorio, bio je mladi Brazilac koji se prilagodio u potpuno drugačijoj zemlji. Zbog toga sam vjerovao da će se brzo prilagoditi i u Arsenalu. Mislim da smo ga platili devet ili deset milijuna funti. Danas to ne izgleda puno za napadača njegovih kvaliteta'', rekao je Wenger.

Eduardo je igrač koji je zabio prvi gol na Emiratesu. Bilo je to 2006. godine u kvalifikacijama za Ligu prvaka kada je Arsenal s 2:1 slavio protiv Dinama. Za 'modre' je tada igrao i Luka Modrić.

''Zagreb je tada imao dva igrača u momčadi - Modrića i Eduarda. Obojica imaju velike karijere. Dinamo je u to vrijeme bio jaka momčad, a sada ponovno igraju na razini kao i u ono vrijeme.''

Eduardo je krenuo sjajno u Arsenalu, ali je onda stigao nesretni 23. veljače 2008. i Martin Taylor.

''Žao mi je zbog njegove ozljede, ali je bio veliki igrač. Ostao nam je u lijepom sjećanju, a on još uvijek voli naš klub. Vidio sam ga još mnogo puta, a on je uvijek lijepo govorio o nama'', zaključio je Wenger.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider