Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi Fabregas

Wenger 'krade' Barci još jednog velikog talenta: Navijač Reala diže sidro!

Katalonski i engleski mediji pišu kako Barcelona priprema službenu ponudu za Munira koja bi mogla sletjeti na Camp Nou u najskorije vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je postalo jasno da Lukas Podolski prelazi u Galatasaray, Arsene Wenger krenuo je u potragu za novim napadačem. Prvi izbor je 19-godišnji napadač Barcelone Munir El Haddadi. Iako Munir ima ugovor s Barcelonom do 2017., u Arsenalu smatraju kako imaju dobre šanse dovesti ga na Emirates. Munir ne može računati na preveliku minutažu u Barceloni pokraj Messija, Neymara i Suareza, tako da se u Arsenalu nadaju da bi želio promijeniti sredinu.

Realov plan za rušenje Barce: Zidane s 'novim Iniestom' pokorava Europu

Katalonski i engleski mediji pišu kako Barcelona priprema službenu ponudu koja bi mogla sletjeti na Camp Nou u najskorije vrijeme. Međutim, Arsenal nije jedina zainteresirana stranka. Za Munira je živo zainteresiran i Chelsea, usprkos tomu što je Jose Mourinho doveo Radamela Falcaa na posudbu, te još neki njemački i talijanski klubovi, ali oni platežno teško mogu konkurirati engleskim perjanicama.
Munir je marokanskog podrijetla.

Rođen je u San Lorenzo de El Escorialu, gradiću pokraj Madrida, koji se kolokvijalno naziva „Mali Maroko“. Do 14 godine Munir je bio navijač Real Madrida, a onda je završio u Atleticovoj školi nogometa. Na posudbi u CF Rayo Majadahonda postigao je 30 golova u 29 utakmica i privukao pažnju Reala i Barcelone. Godine 2010. odlučio se prijeći u omladinsku školu Barcelone, gdje je izrastao u jednog od najvećih talenta španjolskog nogometa.

No, žestoka konkurencija u Barceloni mogla bi ga navesti da potraži sreću u drugoj sredini. Wenger smatra kako bi Munirov talent do punog izražaja došao u Arsenalu. Francuski stručnjak poznat je po tomu što već godinama dovodi u Arsenal talentirane i donekle formirane mlade igrače iz cijelog svijeta i od njih pokušava napraviti klasne nogometaše. Možda i najpoznatiji primjere jer Cesc Fabregas koji je stigao u Arsenal upravo iz Barcelone kao talentirani šesnaestogodišnjak i postao jedan od najboljih veznih igrača svijeta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider