Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dolaze mnogi poznati

Wembley poput ratne zone: Neviđene mjere sigurnosti za Engleze i Francuze

Prijateljsku utakmicu između Engleske i Francuske, koja se večeras igra na Wembley stadionu, pratit će jake mjere sigurnosti nakon terorističkih napada u kojima je u petak navečer u Parizu poginulo najmanje 129 osoba...

Kao i u drugim europskim zemljama, i u Velikoj Britaniji se rijetko može vidjeti naoružana policija, iako je policajce s oružjem bilo moguće vidjeti 2012. kada su se u Londonu održavale Olimpijske igre. Večeras će oko stadiona Wembley patrolirati naoružani policajci nakon što je u petak jedan od terorističkih napada izveden na Stade de France na kojem su prijateljsku utakmicu igrale Francuska i Njemačka.

Londonska policija je mobilizirala znatne brojčane snage koje će biti raspoređene oko stadiona. Utakmica počinje u 21 sat, a pratit će je i britanski premijer David Cameron, gradonačelnik Londona Boris Johnson te prince William, dok su navijači pozvani da pjevaju francusku himnu Marseljezu.

"Ove mjere uključuju i dodatne i lako uočljive naoružane pripadnike snaga sigurnosti koji će patrolirati oko stadiona Wembley", izjavio je jedan od zapovjednika londonske policije.

Prijateljska utakmica između Belgije i Španjolske koja se trebala odigrati večeras u Bruxellesu, gdje je policija provodila racije nakon napada u Parizu, otkazana je iz sigurnosnih razloga na preporuku belgijske vlade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider