Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška situacija na Poljudu

Vučević više nije trener Hajduka, ali ostaje u klubu: Uskoro poznat nasljednik

Goran Vučević više nije trener Hajduka nakon što je Uprava sporazumno odlučila da više neće obnašati dužnost trenera prve momčadi nego ostaje na funkciji sportskog direktora, objavljeno je na web-stranici Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vučević je nakon Igora Tudora i Stanka Poklepovića treći smijenjeni trener u hajduku ove sezone. O izboru novog trenera prve momčadi HNK Hajduk će se službeno očitovati u najskorije vrijeme, stoji još na stranici Hajduka.

Hajduk ili Split: Kup je (ne)važan, ali prava bitka za Europu tek počinje

Vučević nakon ispadanja i napada navijača: 'Ostavite igrače! Ja sam kriv'

Iz Hajduka u ranim poslijepodnevnim satima nije bilo službene potvrde o odlasku Vučevića s trenerske dužnosti, a na telefonske se pozive nije javlala službena osoba u klubu. Prema navodima Radio Splita, trening nogometaša Hajduka u četvrtak ujutro vodio je stručnjak za kondicijske pripreme Mario Tomljanović, a ne Vučević. Skupa sa Vučevićem, prema navodima Radija, s trenerskih dužnosti odlaze i njegovi suradnici Zlatko Vujović i Tonči Gabrić.

Hajduk je u srijedu je ispao iz Kupa nakon što je u uzvratnoj utakmici polufinala izgubio od gradskog rivala Splita s 0-1 u Parku mladeži, a u prvoj je utakmici prije dva tjedna rezultat na Poljudu bio 1-1. Vučević je odmah nakon susreta u srijedu ponudio ostavku zbog velikog nezadovoljstva navijača koje je tek specijalna policija spriječila da u većem broju utrče na teren i obračunaju se s igračima.

Prije no što je prošloga tjedna na klupi Hajduka zamijenio Stanka Poklepovića, Vučević je obnašao dužnost sportskog direktora i činilo se kako su on i Igor Tudor dugoročno rješenje što se tiče struke na Poljudu. Tudor je klupu Hajduka napustio dva dana prije početka proljetnog nastavka prvenstva nezadovoljan radom uprave koja u zimskom prijelaznom roku nije dovela niti jedno značajnije pojačanje.

Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola. Hajduk ima priliku izboriti pretkola Europske lige koja donose financijsku korist, ali do Europe vodi težak put na kojem će se za četvrto mjesto u prvenstvu boriti sa Splitom ako gradski rival ne iznenadi Dinamo u finalu Kupa pa Hajduk ostane i bez te šanse.

Kao mogući novi trener spominje se Mario Osibov, trener Hajduka B, s obzirom da je on jedini preostao u klubu za uskočiti na mjesto trenera, ali sigurno će se pojaviti još nekoliko imena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider