Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spreman je, ali...

Vrsaljko žrtva Simeoneovih metoda: Otkriveno zašto ne igra u Atleticu

Hrvatski reprezentativni desni bek Šime Vrsaljko ispao je s popisa putnika za utakmicu Lige prvaka u Eindhovenu protiv PSV-a, što je već treći put u posljednje četiri utakmice da ga trener Atletica iz Madrida Diego Simeone ne stavlja u kadar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativni desni bek Šime Vrsaljko ispao je s popisa putnika za utakmicu Lige prvaka u Eindhovenu protiv PSV-a, što je već treći put u posljednje četiri utakmice da ga trener Atletica iz Madrida Diego Simeone ne stavlja u kadar.

Sugovornici Hine u Madridu kažu da je to uobičajena metoda Simeonea prema novim mladim igračima te način kako održati red u svlačionici. Vrsaljko je ljetos došao u europskog doprvaka iz talijanskog Sassuola te dobro prošao teške fizičke pripreme. Dok se čekao povratak 32-godišnjeg desnog beka Juanfrana, koji je nakon Europskog prvenstva dobio dodatne slobodne dane, Vrsaljko je u pripremnim utakmicama startao u prvih jedanaest.

"Šime će rasti. Ima fantastična dodavanja prema naprijed, dobar centaršut te je brz", kaže Diego Simeone.

"Ali ja prema nikome nemam obvezu", dodaje.

U prvom kolu protiv baskijskog povratnika u prvu ligu Alavesa izostavio ga je s liste, a u drugom kolu protiv Leganesa, koji prvi put u svojoj 76-godišnjoj povijesti nastupa u najvišem rangu, Vrsaljko je ostao na klupi.

"Želim da mi na terenu dokaže što zna. Detalji će odlučiti hoće li u igri provesti više ili manje minuta", napominje Simeone.

Hrvatski 24-godišnji branič izostavljen je i u trećem kolu u Vigu protiv Celte te nije pozvan na put u Eindhoven gdje Atletico u utorak igra prvu ovogodišnju utakmicu Lige prvaka, nakon što ga je u svibnju na jedanaesterce porazio Real Madrid u finalu.

"Vrsaljko trenira jako dobro te je i mene iznenadilo što još uvijek nije dobio ni minute", kaže Patricia Cazon, novinarka sportskih novina AS.

Vrsaljko i 23-godišnji vezni igrač Thomas Partey ostali su u Madridu trenirati.

Chema Fuente, koji za novine Mundo Deportivo 14 godina prati Atletico, napominje kako je za Simeonea uobičajeno da prvih nekoliko mjeseci izostavlja nove mlade igrače.

"S Vrsaljkom se ne događa ništa posebno. To isto su prošli i drugi brojni nogometaši prije njega", kaže.

"Uz to, ove je godine oštrija konkurencija nego lani pa Simeone nekoga mora izostaviti. Lakše mu je otpisati njega nego nekoga od starijih igrača koji su ovdje dugo i čije bi izostavljanje moglo dovesti do ozbiljnih problema u svlačionici", smatra Fuente.

Vrsaljko je potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

"On je ljetos doveden kao budućnost kluba", kaže Cazon.

"Uprava se 'kladila' na njega i platila ozbiljan novac, no natjecanje s Juanfranom neće mu biti jednostavno".

Zbog nepravilnosti oko dovođenja maloljetnih nogometaša Atletico ne smije kupovati i koristiti nove igrače do siječnja 2018. Vrsaljko je jedno od petorice pojačanja ovog ljeta dovedenih prije nego je potvrđena kazna krovne nogometne organizacije FIFA-e.

"Vrsaljko nije prestao biti pojačanje time što još uvijek nije zaigrao. On jedan od žrtvovanih s uobičajene liste novaka na početku sezone", kaže Fuente.

Da je s Vrsaljkom sve u redu i da je spreman za ulazak čim se ukaže prilika potvrđuje klupski glasnogovornik Juan Jose Anaut.

"Fizički je savršeno spreman i normalno trenira", ističe.

Atletico je u prva tri prvenstvena kola osvojio pet bodova odigravši neriješeno protiv Alavesa i Leganesa te pobijedivši na gostovanju Celtu. Za vodećim Real Madridom zaostaje četiri boda.

Vrsaljko je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju s treninga uz riječi:

"Nastavljamo raditi".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider