Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Pobjeda za navijače"

Vrsaljko izludio Grke i nahvalio Dalića: "Izbornik je detaljan i precizan"

Jednu od najboljih utakmica u dresu Vatrenih odigrao je 25-godišnji Zadranin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šime Vrsaljko bio je dvostruki asistent i jedan od najboljih igrača Hrvatske u pobjedi nad Grčkom u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Filigrantski preciznim centaršutom pronašao je Ivana Perišića, a potom i napravio više od pola posla za pogodak koji je postigao Andrej Kramarić.

Jutro nakon utakmice stao je pred novinare uoči regeneracijskog treninga.

"Naspavali smo se, svjesni smo da se danas trebamo dobro rekuperirati. Pričali smo s izbornikom jučer na večeri, svjesni smo da je ulog velik i on nam je ukazao na to da držimo budnima jedni druge i dočekamo tu utakmicu 100 posto spremni u glavi bez opuštanja, to je ono najbitnije", poručio je Vrsaljko.

Na pitanje što misli o tome može li Grcima atmosfera u Pireju donijeti ono što priželjkuju, odgovorio je:

"Dobro, nismo baš sad fascinirani atmosferom nešto pretjerano da nas to može poljuljati. Ipak smo svjesni naše kvalitete i, na kraju krajeva, kad smo dolje na terenu, nije baš ni da čujemo publiku, ako si koncentriran na ono što radiš. Ako budemo igrali kao sinoć, onda je to ono što trebamo za odlazak na Svjetsko prvenstvo."

I on i Ivan Strinić dobili su dosta pohvala za svoje partije. Je li dogovor u svlačionici bio takav da se njih dvojica dosta ubacuju prema naprijed?

"Pa je, bio je dogovor jer smo znali da će se oni povući i prepustiti nama inicijativu da idemo preko bokova. Na kraju se ispostavilo da smo išli i preko bokova i kroz sredinu jer je stvarno momčad odigrala maestralno i na kraju smo pobijedili."

Koliko je teško zaspati nakon ovakve utakmice zbog adrenalina?

"Je, to većina igrača ima problem spavanja nakon utakmice. Ništa, legnete u krevet, popijete tabletu, malo razmišljate o utakmici i zaspete."

Šime se suočio s pitanjem zafrkava li ga još uvijek cimer Dejan Lovren?

"Tu i tamo, to su naše interne šale, nisam baš bio zadovoljan kad me probudio usred spavanja, ali dobro."

"Bitno je da imamo informacije kad izađemo na teren"

Utakmica u Grčkoj je već za dva dana. Koliko se teško fizički i psihički oporaviti?

"Pa i nije baš teško, ako se dobro rekuperirate, kad uđete u takav ritam, svaka tri dana tijelo se navikne i onda nije problem. Problem je kad igrate jednu pa onda ne igrate duže vremena, onda tijelo ispadne iz ritma i onda je to malo teže. Na kraju krajeva, nas je tu 20 i nešto, svi koji uđu mogu dati svoj maksimum."

Mogu li Grci iznenaditi?

"Ako i bude što, izbornik će ukazati na to. Stvarno je što se tiče te analize detaljan i precizan, takav je bio i prije ove utakmice u Zagrebu. To je ono što je jako bitno, da imamo informacije kad iziđemo na teren da znamo tko što radi u datom trenutku i onda i naša kvaliteta dođe do izražaja."

"Hvala navijačima, pobjedu poklanjam njima"

Jesi očekivao nešto više od Grčke na Maksimiru?

"A ne znam, nisam ništa očekivao od njih, gledao sam samo nas i ono što ćemo mi dati na terenu. Ako smo mi pravi, onda je to jednosmjerna ulica, onda možemo igrati i s najvećima. Pogotovo kad igramo doma pred toliko publike."

Atmosfera je podsjetila na slavne dane?

"Ovim putem zahvalio bih navijačima što su došli u tolikom broju i podržali nas. Bilo je fenomenalno, pobjedu bih poklonio njima. Dobar je osjećaj kad završi utakmica, a vi pozdravite publiku i ona vas, to je fenomenalno."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider