Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabrana na snazi, ali...

Vrijeme curi: Chelsea uskoro mora odlučiti što će s Mateom Kovačićem

Približava se trenutak odluke za klub sa Stamford Bridgea kad je u pitanju hrvatski reprezentativac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hoće li Mateo Kovačić i iduće sezone igrati za Chelsea, bit će poznato kroz nekoliko dana.

Kovačić je u ljeto prošle godine došao u Chelsea na jednosezonsku posudbu iz Real Madrida, na njemu je inzistirao trener Maurizio Sarri koji ga je obožavao.

Pod Sarrijevim vodstvom Kovačić je upisao čak 51 nastup u prošloj sezoni. Nije postigao nijedan pogodak, imao je dvije asistencije što je prilično skroman učinak za jednog centralnog veznjaka, ali talijanski stručnjak za to nije mario - on je redovito stavljao Matea u igru.

Chelsea je, s Kovačićem u prvih 11, jasno, osvojio Europsku ligu protiv Arsenala i time spasio sezonu, ali u međuvremenu je Sarri otišao pa se postavlja pitanje što će biti s hrvatskim reprezentativcem.

Otišao Sarri, hoće li i Kovačić?

Kao što je poznato, Chelsea u sljedeća dva prijelazna roka (ljeto 2019. i zima 2020.) ima zabranu dovođenja novih igrača. Izrekla ju je FIFA zbog nepravilnosti koje je uočila prilikom dovođenja mladih talenata iz drugih država.

Međutim, ta zabrana se odnosi isključivo na registriranje novih igrača, a Kovačić je trenutno u njihovom kadru što znači da imaju rok do 30. lipnja (zato jer 1. srpnja službeno počinje prijelazni rok u Engleskoj) da se dogovore s Realom i produlje Kovačićevu posudbu na još jednu sezonu.

Posao bi im mogli pokvariti talijanski velikani, Milan i Inter, koji su spremni platiti Realu odštetu za Kovačića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider