Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lokosi skočili na peto mjesto

Vrijedna pobjeda Lokomotive u Osijeku

U posljednjem susretu 6. kola Prve HNL Lokomotiva je kao gost svladala Osijek s 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić zna svoj posao i pokazao ga je na gostovanju Lokomotive u Osijeku, gdje su slavili 1:0 i time zaboravili na onih 1:2 protiv Hajduka u prošlom kolu! S ova nova tri boda imaju nakon šest kola sedam bodova i maknuli su se s pretposljednje pozicije na tablici te ju prepustili Osijeku koji ima pet bodova.

Od samog početka su domaći pokazivali nevjerojatnu nervozu, njihov vratar Mikulić svako malo je griješio i samo pukom srećom ostalo je nakon 45 minuta igre 0:0.

Nakon odmora ništa se nije promijenilo, gosti su napadali i prijetili, a Osijek se svim silama nekako branio. Nisu mogli vječno i nakon lijepe akcije Jan Doležal je u 60. minuti zabio za 1:0. Mogli su Osječani izjednačiti četiri minute kasnije, ali kod ubačaja nisu bili baš koncentrirani pa je vratar Zelenika izbio loptu.

Na tome je praktički stalo, Lokosi su se sjajno branili i prijetili iz kontri i polukontri te domaći mogu biti sretni što na kraju nije bilo više od ovih 1:0. Iako, treba kazati da je Roce imao sjajnu povratnu loptu od strane Šorše u 90. minuti, ali s pet metara puca toliko slabo da Zelenika nije imao težak posao. Potom je Perošević u posljednjoj minuti sudačke nadoknade propustio nevjerojatnu priliku, ostao je sam ispred Zelenike, ali vratar Lokomotive mu je obranio nogom.

Željko Besek mora poraditi na koncentraciji svojih igrača jer ni protiv Slaven Belupa nisu zabijali što su trebali.

Lokomotiva je ovom pobjedom skočila na peto mjesto sa sedam bodova, koliko imaju i šesti Hajduk, te sedmi Inter iz Zaprešića, dok je Osijek pretposljednji, deveti s pet bodova, dva više od posljednjeg Zagreba.

REZULTATI 6. KOLA,

Petak:

Inter - Slaven Belupo 2-1 (Blažević 56, Nestorovski 70 / Delić 36)

Subota:

Rijeka - Hajduk 0-0

Dinamo - Split 3-0 (Soudani 28, Machado 46, Henriquez 89)

Nedjelja:

Zagreb - Istra 1961 1-1 (Krovinović 47 / Žižić 62)

Ponedjeljak:

Osijek - Lokomotiva 0-1 (Doležal 61)

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider