Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Mi nemamo cjepivo..."

Vrhunska ideja ili nepotrebna glupost? Izraelci na stadion uveli anti-korona prskalice

Prskalice su automatizirane, ukljkučuju se senzorima i proizvode maglicu u kojoj stoje igrači u trajanju od maksimalno 15 sekundi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stadion Bloomfield u Tel Avivu napravio je poseban tunel za nogometaše s ugrađenim prskalicama kojima se igrači prskaju sredstvom za dezinfekciju.

Tunel koristi elektroliziranu vodu i, prema navodima sveučilista Bar-Ilan, koji je vlasnik licence, omogućava dugotrajniju zaštitu od koronavirusa i potpuno je bezopasno za zdravlje ljudi.

Prskalice su automatizirane, ukljkučuju se senzorima i proizvode maglicu u kojoj stoje igrači u trajanju od maksimalno 15 sekundi. Igrači ga koriste prije utakmice i nakon poluvremena, a kroz njega prolazi stručno osoblje, pa čak i novinari.

"Mi nemamo cjepivo za koronavirus ali s ovim proizvodom se bolje borimo protiv njega. Ljudi se nakon prolaska kroz naš tunel osjećaju sigurnijim", rekao je predsjednik tvrtke koja proizvodi sustav.

Otkad je tunel u funkciji odigrane su tri utakmice na Bloomfield stadionu, dok se izraelska nogometna liga nastavila prošlu subotu bez nazočnosti gledatelja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider