Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Istrpit ćemo zvižduke"

Vrbanović za Novu TV: "HNS je spreman već sutra reprezentaciju dovesti u Split"

U Sisku je započela dvodnevna Konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama.

Damir Vrbanović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza u Sisku je započela Konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama.

Uvodni govor održao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović kojeg je po završetku programa reporter Nove TV Stipe Antonijević upitao planira li, s obzirom na animozitet na relaciji Split-HNS, hrvatska reprezentacija uskoro igrati utakmice na Poljudu.

"Hrvatski nogometni savez sigurno je spreman već sutra otići ako treba u Split i odigrati utakmicu, istrpiti zvižduke od onih koji se ne slažu sa načinom kako se vodi savez, ali ne dirajte reprezentaciju", rekao je Vrbanović.

Na konkretno pitanje kada možemo očekivati prvu utakmicu reprezentacije na Poljudu, Vrbanović je odgovorio:

"Čim se stvore uvjeti. U sljedećih nekoliko mjeseci odnosno razdobolju hrvatska reprezentacija odigrat će niz utakmica od kojih je jedna sigurno predviđena za Split."

Kos: Ne podržavamo kozmetičke promjene

Inače, svoju želju da reprezentacija zaigra na Poljudu izrazili su svojedobno i izbornik Zlatko Dalić i Marijan Kustić, novoimenovani direktor natjecanja i infrastrukture u HNS-u, ali predsjednik Hajduka Ivan Kos poručio im je kako neće baš sve ići kako su zamislili.

"Između HNS-a i najvećeg hrvatskog nogometnog kluba komunikacije nema. Mi smo napravili dokument koji bi trebao otvoriti oči, to je Analiza upravljanja hrvatskim nogometom koju smo izradili u suradnji s nizom stručnjaka. Što se tiče igranja reprezentacije u Splitu, puno je predradnji koje se moraju dogoditi. Mora doći do generalnih promjena u HNS-u, ovo što trenutno imamo su kozmetičke promjene, a mi kozmetiku nećemo podržavati", odgovorio je Kos.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider