Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se UEFA

Vrbanović: Sigurno ćemo dobiti novčanu kaznu, za ovu drugu ne znam

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović rekao je u srijedu da ne bi prejudicirao, ali da će zbog izgreda hrvatskih navijača na San Siru, u svakom slučaju novčana kazna, kao osnovna kazna, biti izrečena HNS-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrbanovića su novinari u Gradskoj skupštini nakon što je sudjelovao na predstavljanju urbanističko-arhitektonskog rješenja za Hrvatski atletsko-nogometni centar Svetice pitali očekuju li kaznu UEFE i kakva bi mogla biti, vezano na izgrede hrvatskih navijača na San Siru.

"Na žalost, puno puta sam bio i branio interese ili kluba ili saveza u dosadašnjim procesima i moram reći da UEFA vrlo rigorozno tretira ovakve vrste prekršaja, međutim, u isto vrijeme balansira jako između odluke o eventualno velikoj ili drastičnoj suspenziji. Naime, ona je potpuno svjesna da sportaši na terenu, treneri i svi ovi drugi koji odrađuju posao koji se zove nogometna utakmica ne bi smjeli snositi dramatičnu štetu zbog 20-ak, 50-ak, stotinjak huligana koji zapravo rade destrukciju ili zapravo na neki način onemogućavaju normalno odvijanje utakmice", rekao je Vrbanović.

"Sigurno ćemo biti novčano kažnjeni, a za ovu eventualnu kaznu drugu, ne bih špekulirao, naravno da uvijek ostaje mogućnost da se igra ili na praznom stadionu ili da se dio tribine u budućnosti zatvori, pa i ta varijanta postoji. Postoji 16 ili 17 vrsta različitih prekršaja koji se mogu izreći prekršiteljima, ali u svakom slučaju novčana kazna kao osnovna će biti", poručio je Vrbanović.

Hrvatski huligani u više su navrata bacanjem baklji prekidali kvalifikacijski dvoboj EURA 2016 u nedjelju između Italije i Hrvatske na stadionu San Siro u Milanu, a 15-orica uhićenih čekaju suđenje u četvrtak. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider