Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako uistinu tako bude...

Vlasnici Leicestera otkrili planove za iduću sezonu: 'Mi nismo takva momčad'

Riječi vlasnika kluba melem su za uši svih koji će i sljedeće godine navijati za Leicester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tajlandski vlasnici novog nogometnog prvaka Engleske Leicester Cityja, dan nakon potvrde osvajanja naslova izrazili su odlučnost u zadržavanju nukleusa šampionske momčadi na okupu i za sljedeću sezonu, iako će biti zasuti ponudama bogatijih klubova za svoje najveće zvijezde.

Kad je Chelsea u ponedjeljak navečer odigrao 2-2 s Tottenhamom, Vichai Srivaddhanaprabha postao je prvi Tajlanđanin koji se može pohvaliti da je njegova momčad postala nogometnim prvakom Engleske, iako su Leicester Cityju kladionice za takav pothvat na početku sezone davale izglede 5000:1.

"Mi nismo momčad koja prodaje igrače zbog zarade", izjavio je vlasnikov sin i potpredsjednik kluba Aiyawatt Srivaddhanaprabha za tajlandski internetski portal Manager.

"Mogu potvrditi da ćemo zadržati sve glavne igrače kao što su Jamie Vardy, Riyad Mahrez, N'Golo Kante ili Kasper Schmeichel", dodao je Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Nema nikakve sumnje da će sljedeća sezona biti najzahtjevnija u 132-godišnjoj povijesti kluba koji je po prvi put postao prvakom svoje zemlje otkako je osnovan 1884. godine. Osim što braniti naslov u Premier ligi, 'lisice' očekuje i nastup u UEFA-inoj Ligi prvaka pa će Ranierijevoj momčadi trebati i bogatiji igrački kadar kako bi se mogla uspješno boriti paralelno na više strana i biti konkurentna u natjecanju s najmoćnijim europskim klubovima.

Osim igračkih osvježenja, momčadi Leicester Cityja trebat će sva raspoloživa pomoć, pa i ona duhovna koju su imali i tjiekom ove, šampionske sezone. Naime, budistički svećenik Phra Prommangkalachan kojeg vlasnik Leicestera izrazito poštuje, na zamolbu Vichaija Srivaddhanaprabhe blagoslovio je momčad i stadion uoči sezone na izmaku. Nema sumnje da će to ponoviti i pred sljedeću sezonu, a uvjeren je da se uz pomoć budizma Leicester može nositi i s najboljim europskim klubovima.

"Vjerujem u snagu budizma koja je klubu donijela momčadski duh i jedinstvo među igračima. Čistih misli, mogli su se koncentrirati i odlučno krenuti prema međunarodnim arenama. To će nastaviti činiti, jer se radi o snažnim umovima te će nastaviti pobjeđivati i na međunarodnoj sceni", uvjeren je 63-godišnji pomoćnik glavnog svećenika u budističkom hramu Traimitr u Bangkoku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider