Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Muke po Enriqueu

Visoke tenzije u Barci: Kako taštom Messiju reći da penale prepusti Suarezu?

Naziru se novi problemi na relaciji Luis Enrique – Lionel Messi. Trener Barcelone ne zna kako da kaže najvećoj zvijezdi da se ostavi izvođenja jedanaesteraca, pišu španjolski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Je li na pomolu novi konflikt između najveće zvijezde i trenera Barcelone? Neki španjolski mediji tvrde kako odnosi između Enriquea i Messija nisu hladni, već zapravo ne postoje. Komunikacija je gotovo na nuli. Neki su uvjereni kako je nedavno pomirenje samo igrokaz za javnost, a da se zapravo ništa važnije nije promijenilo te da će prije ili kasnije na površinu izroniti stari problemi.

Kada su se Messi i Enrique zakrvili nakon poraza Barcelone na Anoeti, predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu zatražio je od Enriquea da popusti i pusti Argentinca na miru. Messi ionako igra na inspiraciju, nije mu potreban razgovor s trenerom.
Sve je to dobro dok se pobjeđuje, no već nakon poraza od Malage, ponovno je na Camp Nou ušetala nervoza. Navijači i mediji ispratili su momčad u Manchester s dozom straha. Barca previše oscilira i nitko ne može biti siguran kako će odigrati. Ispalo je vrlo dobro, bilo bi odlično da je Messi zabio onaj jedanaesterac. Vjerojatno neće stajati Barcelonu prolaza u četvrtfinale, no tko zna, u nogometu se nikad ne zna.

Novi promašaj, 13. u dresu Barcelone, gotovo da je zasjenio odličnu igru Argentinca i cijele momčadi. Otvorio se novi problem za koji Enrique nema rješenje. Kako reći Messiju da se ostavi penala? Statistika mu je porazna, pogodio je tek pet od posljednjih deset, samo 50 posto uspješnosti. Messi lošije puca penale nego što Shaquille O'Neal izvodi slobodna bacanja.

Enrique je navodno svjestan kako bi takvi promašaji mogli skupo stajati Barcelonu u nekim budućim utakmicama te da bi za momčad bilo puno bolje da ih izvodi Suarez, koji je u tom segmentu igre puno bolji od Messija. Enrique nije glup, zna kako bi Messi primio tu odluku. Na nekim primjerima se pokazalo koliko je Argentinac sujetan, tašt, kao uostalom i gotovo svi veliki igrač kroz povijest. Enrique, čini se, u ovom trenutku ne želi otvarati novu frontu, no taj potez bi mogao povući ako Messi opet promaši. Međutim, tada će možda biti kasno za Barcu, ali i Enriquea. Još jedna promašena sezona, vjerojatno bi povukla i traženje novog trenera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider