Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesna utakmica u Sevilli

VIDEO Villarreal dva puta vodio, no Barcelona u konačnici uzela tri boda

U pretposljednjoj utakmici 21. kola španjolske Primere Barcelona je na Nou Campu slavila protiv Villarreala s 3:2, nakon što je u dva navrata gubila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je sjajno otvorila susret, natjerala je gostujuće nogometaše da se brane u svom šesnaestercu, međutim Luis Suarez nije uspio iskoristiti nijednu od tri dobre prilike koje su mu pripremili njegovi suigrači.

Nakon što se ispromašivala Barcelona je primila pogodak koji je postigao Denis Čerišev. Jedan od njegovih suigrača pokušao je uputiti udarac prema vratima Barcelone, a Čerišev je taj pokušaj, koji nije išao u okvir, neobranjivo skrenuo iza Claudija Brava.

Na odmor se trebalo ići s rezultatom 0:1, međutim Neymar je u posljednjoj minuti prvog poluvremena zabio za 1:1.

Prvih pet minuta drugog poluvremena nisu dale naslutiti što se sprema. Villarreal je ponovno poveo preko Luciana Vietta, no Barcelona u iduće četiri minute preko Rafinhe i Lionela Messija okreće rezultat u svoju korist.

Bio je to Messijev 342. pogodak u isto toliko službenih utakmica za Barcelonu.

Ivan Rakitić ušao je u igru u samoj završnici dvoboja umjesto Rafinhe.

Sevilla je pogotkom Iaga Aspasa minutu prije kraja slavila protiv Espanyola s 3:2, te se tako osvetila momčadi iz Barcelone za eliminaciju iz Kupa Kralja ovog tjedna. Sevilla je pobjedom opet došla na četvrto mjesto s devet bodova manje od vodećeg Reala.

Treba reći da se na ovom susretu po prvi puta u povijesti španjolskog prvenstva dogodilo da su nastupila čak četvorica vratara i da su sva četvorica primala pogotke. Espanyol je morao mijenjati vratara jer je Kiko Casilla dobio crveni karton, dok je Beto na poluvremenu bio zamijenjen na golu Seville zbog ozljede.

Athletic Bilbao je s dva pogotka Aduriza slavio na gostovanju kod Levantea s 2:0, dok je Almerija kod kuće pogotkom Edgar (44) stigla do vrijednih bodova protiv Getafea (1:0). Za goste je cijelu utakmicu odigrao povremeni hrvatski reprezentativac Sammir. Almerija više nije u zoni ispadanja, a Levante je ostao zadnji.

Primera, 21. kolo:

Sevilla - Espanyol 3:2

Almeria Getafe 1:0

Levante - Athletic Bilbao 0:2

Barcelona - Villarreal 3:2

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider