Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za naslov prvaka

VIDEO Zoran Mamić: Dinamo je dobitnik prijelaznog roka!

Počinje drugi dio nogometne sezone koja bi trebala biti zanimljivija i neizvjesnija od prethodnih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za dva dana otvara se drugi dio nogometne sezone, zaostalom Kup utakmicom između Dinama i Intera. A već u petak nas očekuje i prva utakmica proljetnog dijela HNL sezone. Vodeći Dinamo jučer se vratio s priprema u Španjolskoj, a Hajduk prije tri dana iz Turske. Kod kuće su i Riječani, no trener Matjaž Kek ostao je tajnovit kad je u pitanju nastavak sezone.

Nakon 13 dana na španjolskom, dinamovci su ponovno na svom travnjaku. Njihov trener zadovoljan je odrađenim, ali priznaje da je serija bizarnih ozljeda poremetila planove.
"Nismo mogli standardizirati ono što nam je bio primarni cilj za proljeće, za nastavak prvenstva i Kupa. I to je ono što nije dobro", kaže Zoran Mamić.

Ono čime su u Dinamu zadovoljni, to je svakako konačni povratak Gordona Schildenfelda, velikog ljetnog pojačanja koje još nije zaigralo za Modre.
"99 posto treninga je odradio na najvišem mogućem nivou, zdrav je, u igri se ponaša jako dobro, na momčad djeluje jako dobro i to je sigurno dobitak priprema."

A dobitak priprema je i 17-godišnji Josip Brekalo. Mogao bi dobiti značajnu minutažu u nastavku sezone.
"Nadam se da mogu pomoć ekipi da i ove godine osvojimo ligu, i nadam se da ću kroz iduće sezone nastavat suradnju s Dinamom", kaže Josip Brekalo.

On je samo jedan od devetorice mladih koje je Dinamo potpisao ove zime. I zato Mamić tvrdi:
"Nema dileme tko je pobjednik prijelaznog roka - to je Dinamo. Dinamo je zadržao 95 posto ekipe, pojačao se s 10 ili 11 novih imena koji su budućnost i sadašnjost kluba. Tako da i na tom polju smo pokazali da smo najbolji."

Tako u Dinamu vlada zadovoljstvo iako su u Španjolskoj pobijedili u jednoj od pet utakmica. Slično je i u taboru Hajduka. Dvije utakmice u Turskoj i dva poraza.
"Ja mislim da rezultat u tom momentu nije bitan, nego način na koji su momci sprovodili taktiku u igri, i tu smo vidjeli da su to kroz igru sproveli", kaže trener Hajduka Damir Burić.

Vjeruje li Hajduk u borbu za naslov prvaka?
"O tomu mi ne želimo pričati, mi tematiziramo isključivo sljedeću utakmicu jer u svakoj želimo pobijediti, i onda ćemo vidjet dokle ćemo dogurat."

Naravno, štošta će se morati pitati i Rijeku koja je rezultatski najbolje odradila pripreme. I koja je možda i najznačajnije promijenila svoje ruho u odnosu na jesen. No, trener Kek nije pred kamerama želio otkrivati svoje planove.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider