Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Završila Štimčeva vladavina 1. HNL

Završava dvogodišnji mandat Igora Štimca na čelu Udruge prvoligaša. Bit će odabran novi predsjednik, a evo podsjetnika na sve što je obilježilo mandat ambicioznog Metkovčanina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po preuzimanju predsjedničke funkcije u Udruzi prvoligaša Igor Štimac jasno je istaknuo glavne ciljeve dvogodišnjeg mandata: formiranje Lige 16 i prepoznavanje Udruge kao respektabilnog faktora hrvatske nogometne zbilje. Štimac je uspio u svom naumu.

>> Slavonac ponizio katastrofalan Štimčev izum!

Liga 16 od početka je bila veliki kamen spoticanja u nogometnim krugovima, a nema sumnje da će to biti i dalje

Oba ostvarena cilja imaju i drugu stranu medalje. Liga 16 od početka je bila veliki kamen spoticanja u nogometnim krugovima, a nema sumnje da će to biti i dalje, dok je utjecajnija - ali i podijeljena - Udruga bila stalni poligon prepucavanja nogometnih moćnika.

Za razliku od nekih prošlih vremena, Štimac je u ulozi predsjednika Udruge maksimalno razvio diplomatske vještine i komunikaciju u rukavicama. Jedino po pitanju ocjene rada aktualnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića nikad nije povlačio ručnu.

'Mijenjati, rušiti, više mi je puna kapa tih izraza. Cijela hrvatska javnost zna da je vrijeme da neki odu. Prema tome, to nije tajna. Ja se ne bavim urotama, rušenjem', rekao je o toj temi.

Vidi li se Štimac kao Markovićev nasljednik? Tu ambiciju nije skrivao. U posljednje vrijeme sve je jači i zov Hajduka, a u nedavnom intervjuu jednim engleskim novinama priznao je da ga zanima i izbornička funkcija.

Kao vlastitog nasljednika u Udruzi volio bi vidjeti prvog čovjeka Zagreba Dražena Medića, a podijeljenost domaćih prvoligaša do izražaja će vjerojatno doći i prilikom sutrašnjeg izbora.

Medić računa na podršku sedam klubova koji su u protekle dvije godine stajali iza Štimca, dok bi pet oporbenjaka trebalo stati uz protukandidate Dumančića ili Markulina. Od novih prvoligaša Istra je sklonija Štimčevoj struji, Lokomotiva oporbi, a upitnici stoje uz Karlovac i Međimurje. Upravo bi njihovi glasovi sutra mogli biti presudni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider