Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova TV u Firenci

VIDEO Ovako to rade ozbiljne države! Kad će Hrvatska ovo imati?

O nacionalnom kampu Hrvatskog nogometnog saveza godinama mnogo se priča, a ne radi ništa. Kako to izgleda u ozbiljnim nogometnim zemljama, uvjerila se naša ekipa, koja je boravila u Firenci. U gradskoj četvrti Coverciano nalazi se istoimeni talijanski nacionalni kamp.

Coverciano - nacionalni kamp talijanskog nogometnog saveza nalazi na periferiji Firence i u ovakvom svom gotovo nedodirnutom stanju nalazi se i postoji još od 1958. godine.

No, priča o Covercianu zapravo počinje četiri godine ranije, kada je markiz od Firence dio svoje zemlje poklonio talijanskom nogometnom savezu. S ciljem da se popularizira nogomet, ali i sport općenito.
Danas je ovo mjesto na koje su Talijani posebno ponosni, ovdje je hram reprezentacije koja je u svojoj 117 godina dugoj povijesti nogometu podarila brojne velikane. Većina njih spremno pozdravlja sa zidova i fotografija najslavnijih trenutaka bogate talijanske nogometne povijesti i vodi do glavne predavaonice.

Osim što se ovdje održavaju brojni seminari za suce i buduće trenere, ovo je prostorija u kojoj se održavaju i službene konferencije za medije talijanske reprezentacije. Ali uz to: ovdje ponekad izbornik i reprezentativci znaju održavati video analize svojih budućih suparnika.

Što se nogometnih terena tiče: Coverciano ih ima četiri, a svaki travnjak sastoji se od posebne mješavine prirodne i umjetne trave. Tu su i travnati teniski tereni te restoran sa 130 sjedećih mjesta.
Glavni teren u Covercianu isključivo i jedino koristi A reprezentacija. Preostalih 17 reprezentacija selekcija, a tu su sve muške i ženske reprezentacije, kao i malonogometna reprezentacija mogu koristiti preostala tri.

U sklopu kampa nalazi se još i hotel s 20 soba u kojima spavaju reprezentativci. I to je priča o Covercianu: ponosu talijanskog nogometa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider