Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki derbi

VIDEO Walcott spasio Arsenal na Old Traffordu i 'osigurao' skupine LP-a

U derbiju 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United i Arsenal su na Old Traffordu odigrali 1-1 (1-0).

Domaći su poveli golom Andera Herrere (30), a gosti su do boda stigli s(p)retnim golom Thea Walcotta, čija se lopta od Blackettove noge odbila iza leđa Victora Valdesa.

Ovim rezultatom Arsenal je zadržao treće mjesto na ljestvici koje izravno vodi u natjecanje po skupinama Lige prvaka sljedeće sezone, trenutačno ima 71 bod, odnosno dva više i utakmicu manje od četvrtog Manchester Uniteda, koji trenutačno drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ranije u nedjelju Manchester City je kao gost svladao Swansea City sa 4-2 (2-1) i stigao nadomak osvajanja drugog mjesta u Premier ligi. Dvostruki strijelac za Manchester City bio je Yaya Toure (21, 74), a po jednom su se u strijelce upisali James Milner (36) i Wilfried Bony (90+2), dok su golove za domaće postigli Gylfi Sigurdsson (45) i Bafetimbi Gomis (64).

Manchester City sada ima 76 bodova, pet više uz utakmicu više od trećeg Arsenala. Swansea će sezonu završiti kao osmi, kolo prije kraja ima 56 bodova, četiri manje od sedmog Southamptona, a pet više od devetog Stoke Cityja.

Chelsea je odavno osigurao naslov prvaka sa 84 boda.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider