Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golčina Fernandinha

VIDEO Veliki kiks Manchester Cityja protiv davljenika Burnleyja

Pretposljednji sastav engleske Premierlige Burnley šokirao je aktualnog prvaka Manchester City oduzevši mu bod na Etihadu nakon što je zaostajao 0-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

City je nakon malo više od pola sata igre vodio 2-0 pogocima Davida Silve i Fernandinha, a s tim se rezultatom i otišlo na odmor. U međuvremenu je neodlučenim rezultatom završila utakmica Southamptona i Chelseaja (1-1), što je trebao biti samo dodatni poticaj Građanima da dokrajče goste. Međutim, to se nije dogodilo.

Manje od dvije minute nakon nastavka George Boyd smanjio je zaostatak Burnleyja, a bod gostima osigurao je Ashley Barnes devet minuta prije kraja susreta.

City je u posljednjih pet utakmica na Etihadu primio isti broj pogodaka kao i u ovom susretu protiv pretposljednjeg sastava Premierlige.

Remiju su se, čak i više od nogometaša Burnleyja, veselili nogometaši Chelseaja, koji su, kako smo spomenuli, uzeli tek bod kod Southampton. City je propustio priliku da 2014. godinu završi sa samo bodom zaostatka za Bluzama.

Arsenal je u sadržajnoj utakmici na gostovanju kod West Hama slavio s 2-1, čime je preskočio gradskog suparnika na prvenstvenoj ljestvici i izjednačio se sa Southamptonom na diobi petog mjesta.

Arsenal je oba pogotka postigao u završnici prvog poluvremena, a strijelci su bili Santi Cazorla (jedanaesterac) i Danny Welbeck. West Ham je u nastavku smanjio preko Cheikhou Kouyatea u 54.

Sjajnu utakmicu obilježili su i vratari, Adrian i Szczesny, bez čijih bi sjajnih obrana susret vjerojatno završio sa šest, sedam pogodaka.

Od ostalih rezultata spomenimo gostujuću pobjedu Leicester Cityja kod Hull Cityja našeg Nikice Jelavića i remi QPR-a našeg Nike Kranjčara protiv Crystal Palacea. Jelavić je odradio drugih 45 minuta utakmice, dok Kranjčara nije ni bilo u sastavu QPR-a.

Premierliga, rezultati, 19. kolo:
Tottenham - Manchester United 0-0
Southampton - Chelsea 1-1
Aston Villa - Sunderland 0-0
Hull City - Leicester City 0-1
Manchester City - Burnley 2-2
QPR - Crystal Palace 0-0
Stoke City - West Bromwich 2-0
West Ham - Arsenal 1-2

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider