Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ManUtd u najjačem sastavu

VIDEO Ipak junaci: Uvjerljivo izgubili na Old Traffordu, ali zaradili godišnji proračun!

Manchester United je ozbiljno shvatio uzvratnu utakmicu petog kola FA kupa protiv Cambridgea nakon što je prva utakmica na Abbey stadionu završila bez pobjednika 0:0…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Van Gaal je utakmicu počeo s Rooneyjem, Van Persijem, Di Marijom, Matom, De Geeom i Blindom od prve minute, kao i s ponajboljim igračima iz obrane u ovom trenutku. I to je bilo previše za jednog četvrtoligaša koji je kreirao senzaciju u prvoj utakmici.

Dvoboj je na kraju završio uvjerljivom pobjedom ManUtd-a od 3-0. United je u vodstvo doveo Mata koji je zabio na ubačaj Fellainija. Marcos Rojo je udvostručio prednost u 32. minuti, da bi točku na 'i' stavio Wilson 15-ak minuta prije kraja susreta.

Međutim, ono što je posebno u ovoj priči su dvije kup utakmice Cambridgea na kojima je zaradio više od godišnjeg proračuna koji iznosi 1,1 milijun funti. Naime, Englezi imaju pravilo da u FA kupu momčadi dijele prihod od utakmice pa se četvrtoligašu već nakon prve utakmice automatski povećala godišnja zarada, jer je bilo jasno da će morati odigrati uzvrat pred dobro popunjenim Old Traffordom.

Na koncu je utakmici svjedočilo preko 70 tisuća gledatelja, a Cambridge je samo od posjeta Old Traffordu zaradio oko jedan milijun funti. Kad se tome pridoda cjelokupna zarada u dotad odigranim utakmicama FA kupa, ta brojka doseže gotovo dva milijuna funti! Nema što, momci su zaslužili svoju sreću.

Uoči utakmice svi su očekivali totalni bunker Cambridgea u kojem bi čak deset igrača cijelo vrijeme bilo iza lopte. No, oni su startali s dva igrača u napadu i umalo poveli. Iluzorno je bilo očekivati da će i drugu utakmicu zaredom uspjeti sačuvati mrežu netaknutom, ali sigurno su se vratili kući uzdignute glave...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider