Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Huliganski ispadi

VIDEO Uefa pomaže Hajduku, Rumunji u strahu od BBB-a

Dnjipru i Petrolulu, protivnicima Hajduka i Dinama u doigravanju za Europsku ligu, prije oštre kazne od strane UEFA-e zbog ponašanja njihovih navijača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk će u doigravanju za Europsku ligu igrati protiv Dnjipra iz Dnjepropetrovska koji se nalazi pod istragom Uefe zbog incidenata koji su napravili njegovi navijači na prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka s Kopenhagenom.

Hajduk na Hajdukovce: Kalinić, Strinić i Bartulović vraćaju se na pun Poljud

Dinamo dobio teškog protivnika: 'Imaju Mutua, razbili su Viktoriju'

Utakmica se igrala na kijevskom Olimpijskom stadionu zbog ratnog stanja u istočnoj Ukrajini. U poluvremenu utakmice pobjesnjeli navijači Dnjipra provalili su na tribinu gdje su bili smješteni danski navijači. Došlo je do velike gužve i meteža, navijači Kopenhagena jedva su spasili živu glavu. Kasnije su Ukrajinci tvrdili da su napali Dance zbog toga što su provocirali ruskom zastavom. Danci su oštro negirali te navode nazivajući ih jeftinom izlikom.

Početak drugog poluvremena kasnio je petnaestak minuta, no utakmica se nastavila i završila bez golova. Kopenhagen je na domaćem terenu pobijedio s 2:0 i plasirao se u doigravanje za Ligu prvaka, a Dnjipro je ušao u ždrijeb doigravanja za Europsku ligu te je tamo izvukao splitskog Hajduka.

Uefa će sigurno kazniti Dnjipro, čak se spekulira i s izbacivanjem iz europskih kupova, no to nije realna opcija. Vjerojatnije je da će Dnjipro domaću utakmicu morati odigrati bez gledatelja ili će se utakmica zbog loše sigurnosne situacije u Ukrajini odigrati u nekoj drugoj zemlji.

Petrolulu prijeti igranje pred praznim tribinama

Lako je moguće da i Dinamov protivnik u doigravanju za Europsku ligu, rumunjski Petrolul, bude kažnjen s igranjem domaće utakmice pred praznim tribinama zbog ponašanja svojih navijača na utakmici s Viktorijom iz Plzena, kada su palili baklje i topovske udare. 

„Možda to i nije tako loše, barem ne bi bilo ozloglašenih BBB-a“, piše rumunjski portal Sportnews.ro te dodaje kako su navijači Dinama u zadnjem pohodu po Rumunjskoj radili nerede po Temišvaru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider