Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brbić: Svejedno je gdje

VIDEO UEFA nam je poslala jasnu poruku: Više nema mjesta rasizmu!

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi put u povijesti igrat će pred praznim stadionom nakon kazne koju je izrekla UEFA.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelništvo HNS-a nalazi se na Plitvicama gdje je zasjedao i izvršni odbor, a predsjednik Davor Šuker izjavio je kako je šokiran ovakvom kaznom te će se žaliti na UEFA-inu odluku. Split je prije objavljivanja kazne već prijavljen kao novi domaćin utakmice.

Na Plitvicama je bio i reporter Nove TV Saša Lugonjić koji je pratio stanje među nogometnom čelnicima.

"Realno, vrlo je tanka nada da UEFA u žalbenom roku promijeni odluku o praznim tribinama. UEFA je ovom odlukom definitivno željela poslati poruku Hrvatskoj da rasističko skandiranje više neće tolerirati, po tome je Hrvatska višestruki recidivist i jasno je da smo bili pod posebnim povećalom i očito je da je Europska nogometna federacija odlučila presjeći stvari ovakvom jednom odlukom", rekao je Lugonjić:

"Cijela situacija u kojoj se sve ovo dešava stavlja priču u poseban kontekst jer prije samo dva dana je dogovoreno da se utakmica s Italijom igra na Poljudu i nakon što je iz UEFA-e potvrđena i prihvaćena promjena domaćinstva. Ovo je vrlo neugodna situacija i za vrhušku Saveza jer nakon što su konačno pružili ruku reprezentaciju odlučili dovesti na Poljud ispada da će to umjesto spektakla biti derbi u otužnoj atmosferi. Krenule su odmah i priče u stilu kako su znali da će odluka biti takva i da su zato utakmicu dali Splitu, ali predsjednik HNS-a Davor Šuker to je rezolutno odbio i rekao da se ne želi spuštati na tu razinu komunikacije."

S reakcijama i komentarima Splićana javila se reporterka Nove TV Sofija Preljvukić.

"U Hajduku jutros očito nezadovoljstvo. Ipak se diplomatski pričalo, nije bilo negativnih tonova, no kažu jako su nezadovoljni time što im se nudi organizacija utakmice hrvatske reprezentacije pred praznim tribinama. U tome ne vidi ama baš nikakvog smisla, a iste rekacije i među građanima u gradu koji su uvjereni da je Šuker znao za zabranu publike i kada su njegovi predstavnici dolazili u Split i nudili utakmicu. Smatraju da je Šuker prevario i Hajduk i Split."

Predsjednik Hajduka Marin Brbić nije krio razočaranje...

"Svejedno je zapravo gdje će se utakmica odigrati jer se igra bez gledatelja. Ne može nama nitko sutra kazati, hipotetski ako se bude igralo na Poljudu, da nam je dao utakmicu u Splitu jer ona se igra bez gledatelja."

Na čitavu situaciju osvrnuo se i tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov:

"Komentari su takvi da je Savez prevario Hajduk i Grad Split. Ja ne mogu tvrditi da je to tako jer dokaza nemam i to bi bilo neodgovorno, ali na temelju svega što se događalo nije teško izvući zaključak kakav smo izvukli."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider