Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova velika tragedija

VIDEO: Vlasti optužuju navijače, u sukobima poginulo 19 ljudi!

Još uvijek se ne zna točan broj poginulih u tragediji koja se u nedjelju navečer dogodila u Kairu ispred nogometnog stadiona "30. lipnja", na kojem je odigrana prvenstvena utakmica između vodećeg Zamaleka i drugoplasiranog ENPPI-ja.

Predstavnik Ministarstva za unutarnje poslove tvrdi da je poginulo 19 ljudi u sukobima policije i navijača, a egipatski mediji objavili su da je smrtno stradalo 25 ljudi.

Egipatske vlasti su optužile navijače Zamaleka da su htjeli silom ući na stadion "30. lipnja", te da je policija morala upotrijebiti suzavac da bi rastjerala navijače. Zbog toga je došlo do stampeda i velikog broja stradalih. Nakon ovog incidenta na neodređeno vrijeme su odgođene sve prvoligaške nogometne utakmice u Egiptu.

Utakmica između Zamaleka i ENPPI-ja odigrana je na stadionu "30. lipnja", koji prima 30.000 gledatelja, ali je u prodaju pušteno samo 10.000 ulaznica. Bila je to prva utakmica otvorena za navijače nakon tri godine, kada se dogodila najveća tragedija u povijesti egipatskog nogometa. Naime, 2012. godine u Port Saidu na susretu domaćeg Al-Masryja i gostujućeg Al-Ahlyja poginule su 74 osobe.

Inače, navijačko nasilje u egipatskom nogometu ima dugačku povijest, a najviše se vezuje uz "Kairski derbi", dvoboje dva najpopularnija egipatska kluba, Al-Ahlyja i Zamaleka. Tijekom povijesti u sukobima navijačkih skupina ta dva kluba bilo je mnogo ranjenih, ali i poginulih. Zbog velikog rivalstva već godinama njihove utakmice sude strani nogometni suci, pa je tako 2008. najbolji hrvatski sudac Ivan Bebek sudio "Kairski derbi".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider