Većina Bad Blue Boysa smatra kako je Domovinski rat započeo baš tog 13. svibnja 1990. Dinamo je uoči tog gostovanja bio drugi na prvenstvenoj ljestvici, a ispred njih baš Zvezda.

>> Ispovijest BBB-a: 'Kad je Boban maznuo pandura, stadion je eksplodirao'

Igrači su se već zagrijavali na travnjaku kada su Delije potrgale reklamu koja ih je dijelila od navijača iznad njih. Nitko od nadležnih na to nije reagirao, pa su ubrzo, predvođeni Željkom Ražnjatovićem - Arkanom, probili ogradu na jugu. Tada se na noge digao i sjever. Bad Blue Boysi su također srušili ogradu i jurnuli prema južnoj tribini preko atletske staze i travnnjaka. Nije prošlo dugo, a u obračun s BBB-om krenula je tadašnja 'milicija'. Pendreci, šmrkovi, suzavac...

Tada se dogodilo nešto što će se uvijek prepričavati. Dok su igrači Crvene zvezde već bili u svlačionici, neki igrači Dinama stali su u obranu navijača. Ponajviše tadašnji kapetan Dinama Zvonimir Boban. Jedan od milicajaca udario da je pendrekom, Boban mu je uzvratio. Bila je to instinktivna reakcija koja ga je mogla stajati i života.

Naime, sam je taj milicajac, imena Refik Ahmetović, kasnije priznao kako su ga kolege nagovarale da Bobanu puca u leđa. Da je na njegovu mjestu bio netko drugi, možda bi taj nemili događaj bio i daleko krvaviji. Boban je zbog 'starta' na milicajca kažnjen s 9 mjeseci neigranja pa nije išao niti na Svjetsko prvenstvo u Italiju...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.