Košarka
SPORTOVI
Košarka
ubojiti tricaš

VIDEO U Cedevitu stigao rekorder španjolske ACB lige

Nadolazeće sezone dres Cedevite nosit će američki razigravač Jacob Pullen. Riječ je o igraču koji ujedno ima i gruzijsko državljanstvo te će za Gruziju nastupiti na nadolazećem Eurobasketu u Zagrebu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rođen je 10. studenog 1989. godine, visok je 185cm, a NCAA momčad Kansas State napustio je kao igrač koji je (ukupno) zabio najviše poena u povijesti tog sveučilišta.

U profesionalnoj karijeri igrao je za Angelico Biellu, Hapoel Jeruzalem, Virtus Bolognu, Barcelonu, Sevillu i New Basket Brindisi.

U kolovozu 2014. potpisao je s kineskim klubom Lianoning Flying Leopards, no iz te momčadi otišao je prije nego što je počela sezona i prešao u Sevillu. Ondje je odigrao nekoliko utakmica. S tim klubom razišao se u studenom, a u istom mjesecu potpisao je za Brindisi.

U Italiji je Brindisi s Pullenom kao nositeljem igre regularnu sezonu završio na šestom mjestu, nakon čega su ispali u četvrtfinalu doigravanja, a do četvrtfinala je Pullenova momčad stigla i u FIBA Eurochallengeu. I u talijanskom prvenstvu i u EuroChallengeu novi igrač Cedevite bio je drugi strijelac i prvi asistent svoje momčadi. U Italiji je imao prosjek od 14 poena i 3.1 asistencije za 29.4 min., a u Eurochallengeu je bilježio 14.2 poena i 3.7 asistencija za 29.2 min. po utakmici.

Euroligu je okusio kad je u sezoni 2013./2014. igrao za već ranije spomenutu Barcelonu, a te sezone istaknuo se i jer je u ACB ligi u pobjedi nad CB Valladolidom 8. ožujka 2014. zabio čak 12 trica, postavivši tako rekord po broju ubačenih trica u jednoj utakmici ACB lige.

Kad smo kod trica, spomenut ćemo i da je Pullen u prošloj sezoni u Brindisiju po utakmici zabijao 2.1 tricu uz 36.3% uspješnosti i zajedno s još jednim sjajnim tricašem Franom Pilepićem u novoj sezoni trebao bi predstavljati veliku opasnost izvana za sve protivnike Cedevite.

"Nije napravio karijeru kakva mu se predviđala nakon Kansasa gdje je bio lider i nadmoćan igrač. Očekujem da će taj iskorak napraviti upravo u Cedeviti", rekao je trener Veljko Mršić.

"U Europi igra vrlo konstantno uz dobru statistiku. S obzirom na naš roster tražili smo upravo takvog playmakera, da uz razigravanje može i zabiti a Pullen je igrač fantastičnog šuta kojeg često i koristi. Može kreirati i sebi i drugima. Gledali smo ga prije par dana u dresu Gruzije protiv BiH i već u 1. poluvremenu upisao je 5 asistencija. Ima nešto više kilograma ali on će to istesati do Eurobasketa. Važna je i činjenica da je čekao upravo nas što dovoljno govori koliko je želio igrati Euroligu, dokazivati se. Bio sam s njim prije 2 tjedna i pristao je doći kod nas a u međuvremenu je imao nekoliko unosnih ponuda, jednu financijski veliku iz Rusije ali čekao je nas. Kažu u gruzijskoj reprezentaciji da se promijenio u odnosu na prvo pojavljivanje kod njih, oženio se, dobio je dijete (8 mjeseci staro) i spreman je na „novi početak“. Hvala Gruziji što nam je stvarno izašla u susret pa ga je jučer pustila u Zagreb. Bio je tu sa obitelji i fasciniran je i Košarkaškim domom Cedevita i gradom Zagrebom kao takvim. Kažem, bitna je činjenica da je jako želio doći u Cedevitu".

Pullena ćemo gledati u dresu reprezentacije Gruzije u Zagrebu na Eurobasketu no otegotna je okolnost što će kasnije početi s pripremama u Cedeviti.

"Dosta momčadi ima igrače u reprezentacijama. Po meni to znači da je riječ o dobrim igračima i nama je čast što naši igrači participiraju na Eurobasketu, od Bilana, Žorića ili Zubčića u Hrvatskoj do Gordića u BiH ili Pullena u Gruziji. Moglo ih je biti i još. To znači da imamo sjajne igrače. Mi s pripremama počinjemo u ponedjeljak. Prvi tjedan ćemo dosta trčati, Maksimir, Sljeme, Mladost. Slaven Hlupić će s njima raditi i u teretani, obavljat ćemo i razne testove, mjerenja. Od 21. kolovoza se zatvaramo u dvoranu, idemo na pripreme u Sv. Martin. Čeka nas naporan ritam, duga sezona ali držim da smo sastavili odličnu momčad koja može puno".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider