Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Želi na Camp Nou

VIDEO Tri pojačanja na meti Barce: Ovo je pravi dragulj s Messijevom vizijom!

Barcelona ima zabranu dovođenja novih igrača do sljedećeg zimskog prijelaznog roka, no Katalonci ne sjede skrštenih ruku.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nedavno je izjavio kako katalonski klub nije paraliziran odlaskom Andonija Zubizarrete s mjesta sportskog direktora te da nastavljaju s traženjem pojačanja. Iako u ljetnom prijelaznom roku nemaju pravo na dovođenje igrača, to ne znači da Katalonci ne mogu dogovoriti transfer za zimu.

Barcelona je dobila kadrovsko pojačanje u liku Arieda Braide, bivšeg direktora Milana u najslavnijoj eri talijanskog kluba. Oformljeno je klupsko tijelo u kojem će osim Talijana sjediti i Carles Rexach, dopredsjednik Jordi Mestre i direktor Javier Bordas.
Katalonski mediji pišu kako je Braida već ponudio neke prijedloge, konkretnije trojicu igrača koji bi mogli biti zanimljivi Luisu Enriqueu: Marco Verratti (PSG), Danilo Luiz da Silva (Porto) i Paulo Dybala (Palermo).

Braida vjeruje kako će Verratti biti na tržištu ovoga ljeta jer će PSG krenuti po Paula Pogbu, a kako će Juventusov veznjak jako skupo stajati Parižane, nagađa se čak oko 90 milijuna eura, morat će nekoga prodati da bi zadovoljili uvjete financijskog „fair-playa“. Barcelona se nada da bi Verrattija mogla dobiti za oko 30 milijuna eura.

Sljedeći prioritet za Barcelonu je desni bek. Budući da se čini kako Dani Alves neće produžiti ugovor, a Montoya i Douglas ne zadovoljavaju kriterije, Barcelona će pokušati dovesti Portova Brazilca. U Barceloni su uvjereni kako će Danilo biti pojačanje i vjeruju kako bi ga mogli dobiti za također tridesetak milijuna eura.
Treći „pick“ je 21-godišnji Argentinac Dybala. Međutim, napadača Palerma žele mnogi, među njima i superbogati Manchester City. Mnogi stručnjaci tvrde da se radi se o pravom dragulju, sjajnom tehničaru, hitrom i spektakularnom napadaču, spretnom realizatoru i igraču s vizijom.

Braida misli kako može još puno napredovati, da ima potrebnu sobnost za veliki klub i da bi se sjajno uklopio. Barcelona će Dybala teško dobiti ispod 40 milijuna eura, a vjerojatno će trebati i dublje zagrabiti u džep. Mladi Argentinac nedavno je izjavio kako mu je san igrati u momčadi sa svojim slavnim sunarodnjakom Lionelom Messijem pa u Barceloni vjeruju kako im je to dodatno adut u pregovorima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider