Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City na koljenima

VIDEO Tottenham na komadiće 'rastavio' vodeći sastav Premierlige

U sklopu 7. kola engleske Premierlige nogometaši Tottenhama 'razbucali' su vodeći sastav prvenstvene ljestvice Manchester City s uvjerljivih 4:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dobro je krenulo za menadžera Manuela Pellegrinija i 'građane' koji su poveli u 25. minuti pogotkom Kevina De Bruynea nakon munjevite kontre koju je od svog šesnaesterca povukao Yaya Toure. Uposlio je Belgijanca na desnoj strani šesnaesterca, a ovaj je dijagonalnom loptom matirao Willyja Caballera, koji je na golu zamijenio Joea Harta.

Rezultat se nije mijenjao do same završnice prvog poluvremena, a onda je procurilo u obrani gostiju. Eric Dier je u 45. minuti dalekometnim udarcem matirao Caballera, a nakon samo pet minuta igre u nastavku Toby Alderweireld je u skoku nakon kornera bio najviši, te je poslao loptu iza leđa argentinskog vratara, koji je još jednom 'zaplivao' u prazno.

U 61. minuti je Erik Lamela pogodio spojnicu vratnice i grede, a prvi na odbijenoj lopti bio je Harry Kane, koji je pogotkom prekinuo golgeterski post. Bio mu je to prvi pogodak u sezoni.

Točku na i velike pobjede postavio je Argentinac Erik Lamela, koji je na travnjak 'pobacao' Demichelisa i Caballera, te poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Tottenham je pobjedom skočio na peto mjesto prvenstvene ljestvice s 12 bodova, dok je City ostao prvi, ali do kraja subote može pasti na treće mjesto, ukoliko pobjede upišu Manchester United i West Ham.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider