Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konkretan prijedlog

VIDEO Tko će dobiti bitku za kamp HNS-a i stotinu milijuna kuna?

Posljednjih se dana ponovno aktualiziralo pitanje zagrebačkih Svetica kao lokacije HNS-ova nogometnog kampa.

HNS i Grad Zagreb žele Svetice za kamp, Crkva koja je vlasnik zemljišta se zaobilazi u pregovorima, a za to vrijeme Velika Gorica se javila s konkretnim projektima, prijedlozima i gradnjom novih terena.

Velika Gorica ima spreman projekt na gotovo 100 tisuća kvadratnih metara za kamp o kojem se HNS ne želi očitovati do 9. travnja kada zasjeda izvršni odbor. Šuker i društvo i dalje lobiraju za Svetice a slično razmišlja i vrhuška grada.

''Rekla sam da ne odustajem i da ću sve učiniti što mogu da se Svetice izgrade kao što je predviđeno'', kazala je Vesna Kusin, gradonačelnica Zagreba:

''Za mene za sada ne postoji alternativna varijanta jer ja želim da se to tu kako je priređeno i kako je natječaj za tu lokaciju napravljen da se to riješi.''

A na alternativnoj lokaciji 20 tak kilometara dalje se gradi i planira.
''Mislim da je ovo gospodarski najbolja lokacija u Hrvatskoj'', kaže Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica:
''Gradonačelnik je ponudio i održavanje kampa u vremenima kada ga HNS ne koristi.''

Nova dvorana, čak sedam nogometnih terena, blizina zračne luke, blizina Zagreba to su sve aduti Velike Gorice oko izgradnje kampa HNS-a. Oko 92 milijuna kuna UEFA I HNS su namijenili za izgradnju kampa.
''S ovim što mi imamo u V. Gorici, smatramo da je to dovoljan novac ne samo da se izgradi planirano nego da se i s ovim resursima s kojim ima naš gradski stadion da dobijemo kvalitetniji kompleks od onoga'', ističe Črnko.

Na Sveticama se ne gradi jer se zaobilazi Kaptol i Crkvu koji su vlasnici zemlje već 17 godina.
''Taj problem stoji već 17 godina, on se može riješiti za 17 dana ili 17 mjeseci ovisi o tome kakvi prijedlozi budu. Nije problem crkve već onih koji planiraju bez da imaju riješen problem imovinsko pravni'', kaže odvjetnica Zvjezdana Žnidarić Begović.

Crkva čeka da joj se ponude zamjenske nekretnine.
''Samo treba vidjeti i priznati da je to vlasništvo nadbiskupije i pristupiti zamjeni'', zaključuje odvjetnica.

Zamjeni koju najmanje žele oni koji koriste Svetice. Oni su rekli svoje, kao i ljudi koji su spremni već sutra graditi kamp. No, Grad i HNS misle drugačije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider